Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Χρόνος: 15'

Άρωμα από Ιταλία με παραδοσιακά πιάτα……. εύκολα άλλα πεντανόστιμα !!!

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • βασιλικός για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν, το πολύ μέχρι 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπούκοβο και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβίρουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικό και σερβίρουμε.