Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα ροκφόρ

Υλικά

 

Για τα μπιφτέκια:
  • 450 γρ. κοτόπουλο αλεσμένο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 230 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκια θυμάρι
Για την σάλτσα:
  • 130 γρ. ροκφόρ κομμένο σε κομματάκια
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
Για το γαρνίρισμα:
  • Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (χωρίς να πάρουν χρώμα), προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, δυναμώνουν την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα κρυώσει. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μείγμα των κρεμμυδιών και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Φτιάχνουμε με το μείγμα μας έξι μπιφτέκια, τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Σάλτσα
  • Χτυπάμε το τυρί με την μαγιονέζα στο μπλέντερ.

Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.