Έσωσαν από τον πλειστηριασμό σπίτι άνεργου(Βίντεο)

Έσωσαν από τον πλειστηριασμό σπίτι άνεργου άνδρα 55 ετών, πατέρα 3 παιδιών, ύστερα από την δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν συντονισμένα , η Λαϊκή Ενότητα , το κίνημα “Δεν πληρώνω” και η Πλεύση Ελευθερίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου , όταν επιχειρήθηκε να “βγει στο σφυρί” η κατοικία του άνεργου άνδρα για χρέος 3.800 ευρώ  σε εταιρεία κοινοχρήστων .

Αξίζει να σημειωθεί , ότι ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς Α κατοικίας, σε αυτή την περίπτωση έδωσαν άδεια να γίνει ο πλειστηριασμός στους συμβολαιογράφους .

Ο πλειστηριασμός δεν έγινε αφού τα μέλη της ΛΑΕ , του κινήματος “Δεν πληρώνω” και  της Πλεύσης Ελευθερίας ανέβηκαν στην έδρα και εμπόδισαν την διεξαγωγή του και μάλιστα οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν συνοδεία της αστυνομίας. Το «παρών» έδωσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι αντιδράσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς και τη σιωπηρή προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην ηλεκτρονική διεξαγωγή τους, θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ακόμη πιο ευρεία λαϊκή συμμετοχή.

Η ΛΑΕ καλει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα