Σγουρός εναντίον Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Σγουρός εναντίον Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τον πρώτο να επιτίθεται στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ , αναφέροντας συγκεκριμένα: “Επιχειρεί να το παίξει  τιμητής ενώ είναι υπόλογος – Για γέλια και για κλάματα η κριτική του”

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γιάννης Σγουρός , αναφέρονται τα παρακάτω:

Με αφορμή καταγγελτικές δηλώσεις του κ. Πατούλη κατά πάντων για το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά από 12ετή θητεία στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος, μετά από 2ετή θητεία ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ (2012-2014) και τα τελευταία χρόνια  ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να μην πετάει το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά και αριστερά.
Επιχειρεί να το παίξει τιμητής κατά πάντων, ενώ είναι υπόλογος.

Είναι υπόλογος διότι 12 χρόνια δήμαρχος δεν κατέθεσε καμία πρόταση για τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Είναι υπόλογος διότι 12 χρόνια δήμαρχος και εδώ και μερικά χρόνια Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν τόλμησε να αντιταχθεί στα εξωφρενικά και παράλογα σχέδια της κας Δούρου.

Είναι υπόλογος διότι δεν αντέδρασε ούτε όταν ακυρώθηκαν για ιδεοληψίες τα έργα που θα διέσωζαν την ανακύκλωση στην Αττική και τα οποία προχωρούσαμε την περίοδο 2012-2014, με την έγκριση της κυβέρνησης (ΝΔ)  αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έργα τα οποία προχωρούν πλέον σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι υπόλογος και επιπλέον ανακόλουθος διότι ουδέποτε με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ αντιτάχθηκε στα συγκεκριμένα έργα. Τώρα άρχισε τις κωλοτούμπες και το αναμάσημα περί φαραωνικών έργων…

Πάει λοιπόν πολύ ο επί 12ετία δήμαρχος, επί 2ετία μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ να το παίζει εγκαλών, ενώ είναι εγκαλούμενος.

Πάει πολύ ενώ η αρμοδιότητα ήταν αποκλειστικά στους δήμους για σαράντα χρόνια, να ζητάει και τα ρέστα γιατί δεν λύθηκε το πρόβλημα μέσα σε μία διετία.

Η συνευθύνη του κ. Πατούλη για το σημερινό αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι τεράστια και κάθε προσπάθεια να αποδυθεί των αυταπόδεικτων ευθυνών του είναι μάταιη.

ΥΓ. Η δυσμενής μετάθεση του κ. Πατούλη από τον Δήμο της Αθήνας στην Περιφέρεια τον έχει αποσυντονίσει, καλό θα ήταν επομένως πριν εκτοξεύει αστήρικτες καταγγελίες να φρεσκάρει τη μνήμη του.