Αθώοι κρίθηκαν οι συνδικαλιστές Μπαλασόπουλος και Τσούνης

Αθώοι κρίθηκαν οι συνδικαλιστές Μπαλασόπουλος και Τσούνης από το 9ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στο οποίο δικάζονταν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που τους αποδίδονταν, επειδή είχαν υπογράψει ως Πρόεδρος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά  μέτρα, που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Τόσο ο πρώην Πρόεδρος , όσο και ο νυν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ , απηλλάγησαν της κατηγορίας, ενώ ένθερμη υπήρξε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη από συναδέλφους τους αλλά και οργανωμένα από τη ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ , η οποία είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση στήριξης στους δυο συνδικαλιστές .

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας , υπογραμμίζει την ενότητα των εργαζομένων αλλά και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους .

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο,όπως είχε κρίνει τότε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών που είχε αναλάβει την υπόθεση αυτή μετά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης  (την 1 Ιουλίου 2013), για να ανοίξει ξανά και πάλι στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και οι κ.κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και Γιάννης Τσούνης,να παραπεμφθούν στην σημερινή δίκη , στην οποία κρίθηκαν αθώοι.

πηγή : www.aftodioikisinews.gr