Η Τέχνη του να ζεις – Δέκα σεμινάρια από τον Θωμά Κινδύνη

Η Τέχνη του να ζεις – Δέκα σεμινάρια μια φορά την εβδομάδα γεμάτα έκφραση και γνώση που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στα όνειρά μας.

Με αφορμή την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι, ο ερμηνευτής του σπουδαίου αυτού έργου, ο καλλιτέχνης Θωμάς Κινδύνης, μας προσκαλεί να κάνουμε το όνειρο «του γελοίου» για έναν καλύτερο κόσμο, πραγματικότητα. Πως;
Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε τη ζωή, με φαντασία και γνώση και αναλύοντας τις πτυχές της ανθρώπινης έκφρασης.

Δέκα σεμινάρια μια φορά την εβδομάδα γεμάτα έκφραση και γνώση που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στα όνειρά μας.

Πότε: Τρίτη 25 /9/2018 και κάθε Τρίτη και ώρα 19:30-21:30
Πού: στο Θέατρο «Μορφές Έκφρασης» Αλκμήνης 13 Κ. Πετράλωνα.

ΘΕΜΑ:«η Ανατομία της Ανθρώπινης Έκφρασης»

Απλά, αυτοτελή, εβδομαδιαία 2ωρα σεμινάρια στο θέατρο «Μορφές Έκφρασης» Αλκμήνης 13 Κ. Πετράλωνα, από τις 25/9/2018 και κάθε Τρίτη και ώρες 19:30-21:00. Μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον θα αναπτυχθούν αλήθειες, που σίγουρα θα προκαλέσουν σκέψεις, προβληματισμούς αλλά και θα αναπτύξουν ικανότητες για μια καλύτερη ζωή.

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σ’ όλους εκείνους που αναζητούν την Αλήθεια και θέλουν να αποκτήσουν την Τέχνη του να Ζεις.

Θα διαρκέσουν 11 Τρίτες.

Η κάθε Τρίτη θα περιλαμβάνει ένα αυτοτελές 2ωρο σεμινάριο.

Το κόστος της κάθε Τρίτης ανέρχεται στο ποσό των 15 €.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

1η ημέρα 25/9/2018
Αναλυτική & αντιδραστική σκέψη.
Δύο διαφορετικές συνθήκες από τις οποίες εξαρτάται πολλές φορές η ικανότητα μας να βιώνουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα τη ζωή. Θα αναλύσουμε με τρόπο πρακτικό το τι είναι η κάθε μια και πως μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε.

2η ημέρα 2/10/2018
Γιατί αρρωσταίνουμε και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό.
Η ασθένεια ως ιδανική… λύση της ύπαρξης στα προβλήματα των εσωτερικών μας συγκρούσεων.

3η ημέρα 9/10/2018
Τα εμπόδια που βάζουμε προς το δρόμο για την ευτυχία μας.
Η ευτυχία δεν είναι φυσικό δικαίωμα των καθαρόαιμων και των προνομιούχων ούτε επιτυγχάνεται από ατύχημα ή από την τύχη, αλλά δουλεύοντας πάνω στον εαυτό σου καθημερινά. Τα εμπόδια τα βάζουμε για να δικαιολογήσουμε την ανημποριά μας για το μη «εφαρμόζειν» απλές καθημερινές αλήθειες.

4η ημέρα 16/10/2018

Η ανατομία ενός προβλήματος

Ο βασικός σκοπός της λειτουργίας της ανθρώπινης διάνοιας είναι να θέτει και να επιλύει προβλήματα που παρατηρεί, όπως αυτά σχετίζονται με την επιβίωση σε όλες τις δυνάμεις που συμβάλουν σ’ αυτήν. Πρόβλημα είναι μια πρόθεση ενάντια σε μια άλλη πρόθεση, μια δράση ενάντια σε μια άλλη δράση. Και τα προβλήματα δε λύνονται για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η έλλειψη δεδομένων, ο δεύτερος είναι ένα προηγούμενο ανεπίλυτο πρόβλημα πάνω στο ίδιο θέμα.

5η ημέρα 23/10/2018

Η περιπέτεια της δράσης – Αντιδραστική διάνοια

Μέσα στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής σου ασφαλώς θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιες στιγμές λειτουργείς μ’ έναν τρόπο που δε θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε λογικό. Γιατί συμβαίνει αυτό τι γίνεται και οι συμπεριφορές μας ενίοτε βρίσκονται χωρίς το δικό μας έλεγχο; Γιατί οι αποφάσεις μας που παίρνουμε μας κάνουν δυστυχισμένους;

6η ημέρα 30/10/2018

Ταξιδεύοντας στον Χρόνο – Συναισθήματα και συναισθηματική νόηση.

Πώς να επιλέγεις τους σωστούς ανθρώπους. Ένας πρακτικός οδηγός για να επιλέξεις το συνεργάτη σου, το συμπαίχτη σου, τον αγαπημένο σου.

7η ημέρα 6/11/2018

Πως χειρίζεσαι το άγχος σου.

Το άγχος είναι καταπίεση, όμως η καταπίεση από κάπου προέρχεται και η πηγή ξεκινά από κάποιον ή κάποιους ανθρώπους που έχεις επιτρέψει να μπουν στη ζωή σου και να αρχίζουν να την κομματιάζουν. Στη διάλεξη αυτή θα μάθουμε να τους αναγνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους χειριζόμαστε ή να αποσυνδεόμαστε.

8η ημέρα 13/11/2018

Το φαινόμενο της τσιχλόφουσκας.

Έχεις παρατηρήσει πως ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον σου; Είναι σαν τη τσιχλόφουσκα που όταν τη παραφουσκώσεις θα σκάσει στη μούρη σου.

9η ημέρα 20/11/2018

Πώς να χειρίζεσαι δύσκολους ανθρώπους.

Η δυσκολία να συνεργαστείς ή να ζήσεις αρμονικά με κάποιον ή κάποιους, είναι προϊόν δύσκολων ανθρώπων. Ποιος όμως δεν είναι δύσκολος και τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να λύσουμε αυτές τις δυσκολίες έτσι ώστε η δυσπραγία να μετατραπεί σε ευδαιμονία; Είναι θέματα που θα λύσουμε σ’ αυτό το σεμινάριο.

10η ημέρα 27/11/2018

Πώς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με επιτυχία.

Σ’ αυτή τη διάλεξη θα μάθεις τι χρειάζονται τα παιδιά από τους γονείς τους και τι μπορείς να κάνεις για να τα βοηθήσεις. Πώς να αντιμετωπίζεις το θυμό των παιδιών σου. Και τέλος απλά βοηθήματα για να μπορείς να θεραπεύεις τα παιδιά από σωματικούς τραυματισμούς.

11η ημέρα 4/12/2018

Προβλήματα στην Εργασία

Τι χρειάζεται να ξέρεις στον εργασιακό σου χώρο και τι εργαλεία να χρησιμοποιείς για να ξεπερνάς τα προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002.
Διεύθυνση: Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
Email επικοινωνίας: morfesekfrasis@gmail.com