Έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Καλαμάτας

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής και δράσης της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ταξιδεύει στην Καλαμάτα και φιλοξενείται από τον Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από 27 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2022 στο φουαγιέ και στον περίβολο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Η 50ή επέτειος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελεί ευκαιρία για μια αναδρομική φωτογραφική έκθεση.  Αποτυπώνει μέσα από τον φακό του πρακτορείου Magnum Photos τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας τους. Ενώ με την έκθεση αυτή θυμίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, τη μαρτυρία και τη δράση τους από το 1971 έως σήμερα. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εξίσου αφηγηματικό αλλά και οπτικό.

Έκθεση φωτογραφίας

Έκθεση «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο. Περιλαμβάνει ενδεικτικά φωτογραφίες από τις πρώτες δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Από την εμπόλεμη ζώνη στον Λίβανο το 1976, μέχρι την κρίση στη Ρουάντα το 1994. Τον πόλεμο στη Συρία το 2011, αλλά και τον μεγάλο σεισμό στην Αϊτή το 2010. Τη μάχη κατά του Έμπολα στην Αφρική αλλά και την πανδημία COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Φωτογράφοι: Abbas (IR), Enri Canaj (AL), Raymond Depardon (FR), Thomas Dworzak (DE), Stuart Franklin (UK), Hiroji Kubota (JP), Yael Martinez (MX), Lorenzo Meloni (IT), Paolo Pellegrin (IT), Gilles Peress (FR), Chris Steele-Perkins (UK), Cristina Garcia Rodero (ES), Moises Saman (ES/US), Jerome Sessini (FR), Newsha Tavakolian (IR)

Την επιμέλεια της έκθεσης στην Καλαμάτα έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού  Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης  «Φάρις», Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης είναι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου αλλά και την ευγενική χορηγία της FujiFilm για την εκτύπωση του φωτογραφικού υλικού στον περίβολο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Εγκαίνια στις 27 Ιουνίου στις 20:00 με παρουσία εκπροσωπων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η φιλοξενία της έκθεσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από 15 έως 24 Ιουλίου 2022.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής αλλά ανεξάρτητη ιατρική οργάνωση, με την ίδρυση της το 1971. Μια ομάδα Γάλλων γιατρών και δημοσιογράφων με σκοπό την παροχή ιατρικής βοήθειας χωρίς διακρίσεις σε ανθρώπους που είναι σε κίνδυνο. Η ιατρική δράση είναι η κύρια αποστολή της οργάνωσης και η μαρτυρία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Το Magnum Photos είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος παγκόσμιος φωτογραφικός οργανισμός.  Αντιπροσωπεύει μερικές από τις πιο αξιόλογες φωνές της σύγχρονης φωτογραφίας. Έχει τεκμηριώσει όλα τα σημαντικά διεθνή γεγονότα από το 1947

Info: Έκθεση: «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, 27 Ιουνίου – 30 Ιουλίου 2022 Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00

The post Έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Καλαμάτας appeared first on aftodioikisinews.gr.