Συγκέντρωση για να αποσυρθεί το ν/σ για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού

Συγκέντρωση για να αποσυρθεί το ν/σ για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού καλεί τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 11.30 π.μ. η αγωνιστική Δημοτική Αρχή Πάτρας, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που φέρνει προς συζήτηση η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέποντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού και των παροχών αστικών λυμάτων.

Καλεί σε μαζική συμμετοχή τον λαό της πόλης, ενάντια στα νέα σχέδια, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι τα δάκρυα που χύνουν για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη είναι “κροκοδείλια”!», προειδοποιώντας:

«Μετά την “απελευθέρωση” και την εμπορευματοποίηση των μεταφορών -με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε- καθώς και πολλών άλλων τομέων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους επενδυτές και τη διαχείριση του νερού και των αστικών αποβλήτων».

Προσθέτει ότι πρόκειται για «ενσωμάτωση άλλης μιας αντιλαϊκής Οδηγίας της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία και η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίοι φυσικά θα κατευθυνθούν επίσης σε επενδυτές – μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό και τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης του νερού τον άνοιγαν με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις, με τη ΝΔ να βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην είσοδο των εταιρειών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο».

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή επισημαίνει: «Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Ειδικά ο πατραϊκός λαός έχει εμπειρία από αγώνες για το νερό και μάλιστα νικηφόρους. Έχει παλέψει μαζί με τη Δημοτική Αρχή και έχει καταφέρει να μη φορτωθεί στους δημότες το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, τη στιγμή που στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ήδη κατέχουν μεγάλο ποσοστό το ΤΑΙΠΕΔ, διάφορες επιχειρήσεις και πολυεθνικές, με εκατομμύρια κατοίκους να πληρώνουν υπέρογκα τιμολόγια.

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε ξανά, για να αποσυρθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του νερού και άλλων υπηρεσιών. Το νερό να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και να φτάνει στον λαό φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό. Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με κρατική χρηματοδότηση. Να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΥΑ και να καλυφθούν τα κενά, που αυτή τη στιγμή ειδικά στη ΔΕΥΑΠ φτάνουν τις 214 θέσεις».

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ – ΔΕΥΑ για το ίδιο θέμα, έχει ανακοινώσει τέλος και ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πάτρας, που θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση στο χώρο της επιχείρησης στις 10 π.μ. την ίδια μέρα.

The post Συγκέντρωση για να αποσυρθεί το ν/σ για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού appeared first on aftodioikisinews.gr.