Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαλαμίνας

Από τον Ιανουάριο 2022 έχει ξεκινήσει η λειτουργία της νεοσυσταθείσας Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαλαμίνας».
Το εν λόγω Κέντρο Κοινότητα ς Δήμου Σαλαμίνας, εποπτευόμενο από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, λειτουργεί ως συμπληρωματική Δομή επεκτείνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες του νησιού.

Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της Σαλαμίνας, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και μέσω της παροχής ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών, επιδιώκοντας την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας, καθώς και των πάσης φύσεως κοινωνικών διακρίσεων.
Περαιτέρω, προωθεί και παραπέμπει τους εξυπηρετούμενους ωφελούμενους σε άλλες υπηρεσίες δομές που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο και έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική υποστήριξη, ενδυνάμωση και ενσωμάτωση των ωφελούμενων στο κοινωνικό σύνολο.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαλαμίνος απαρτίζεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίοι είναι καταρτισμένοι για την ολιστική υποστήριξη των δημοτών του νησιού. Επωφελούμενοι της εν λόγω Δομής είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σαλαμίνας, αλλά και οι επωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Κ.Ε.Α.», άτομα τρίτης ηλικίας και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

The post Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαλαμίνας appeared first on aftodioikisinews.gr.