Ένα εξαίσιο καλλιτεχνικό ντουέτο με την τζαζ αύρα της Νέας Υόρκης στο Jazzét Café

Ένα εξαίσιο καλλιτεχνικό ντουέτο με την τζαζ αύρα της Νέας Υόρκης στο Jazzét Café την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ

Ένα καλλιτεχνικά εξαίσιο ντουέτο, ερχόμενο από την Νέα Υόρκη, την τραγουδίστρια Tamuz Nissim και τον κιθαρίστα Γιώργο Νάζο.

Ο εξαιρετικός κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νάζος με την διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτρια Tamuz Nissim ακολουθούν μια κοινή μουσική πορεία τα τελευταία 12 χρόνια, έχουν προσωπική δισκογραφία και με βάση την Νέα Υόρκη έχουν εμφανιστεί σε σκηνές όπως το Appel Room Lincoln Center, Blue Note jazz club NYC, The Deerhead Inn, Bar 55, Mezzrow Jazz club , Cornelia Street Cafe, Zinco Club Mexico City κ.α. αλλά και σε διεθνή φεστιβάλς  όπως Atlanta Jazz Festival, Riga Ritmis Latvia, Women Jazz Fest Israel, River Fest NYC κ.α.

Η Tamuz Nissim με τις άρτιες φωνητικές της δεινότητες ερμηνεύει σχεδόν κάθε στυλ που σχετίζεται με την τζαζ με μελωδικές εναρμονίσεις, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και scat τεχνικές, σ΄ ένα αρμονικό μουσικό διάλογο με τον εξαίρετο κιθαρίστα Γιώργο Νάζο.

Το υπέροχο κοινό του Jazzét Café θα απολαύσει μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά από δύο καλλιτέχνες υψηλής αισθητικής δημιουργίας.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 6€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

To Jazzet Summer Concerts τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

ΧΟΡΗΓΟΣΗΧΟΥ: ELEGANT ASYMMETRY  

ΧΟΡΗΓΟΙ: MUSIC CENTER ATHENS–ARTEGA-  HAPPYAD ADVERTISING 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 731, 845, 892, Α15   ΜΕΤΡΟ:  Μ3  ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (15΄με τα πόδια)

__________________________________________________________________________________

JAZZET CAFE – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 21:30 

PETER JOHNSTONE /πιάνο  & VASILIS XENOPOULOS /σαξόφωνο 

 

Δύο δεξιοτέχνες καλλιτέχνες που διαπρέπουν στην βρετανική τζαζ σκηνή σε έναν μουσικό διάλογο έντονου αυτοσχεδιασμού  

Το Σάββατο 30 Ιουλίου στη σκηνή του Jazzet Café,  συναντώνται για πρώτη φορά, δύο από τους πιο περιζήτητους τζαζ μουσικούς της βρετανικής σκηνής, ο πιανίστας Peter Johnstone και ο σαξοφωνίστας Βασίλης Ξενόπουλος.

Ο πιανίστας Peter Johnstone βρίσκεται στο προσκήνιο στους βρετανικούς κύκλους της τζαζ και παίζει με τους The Scottish National Jazz Orchestra, The Tommy Smith Quartet, Square One, Prime Organ Trio και το δικό του The Peter Johnstone Trio. Του έχει απονεμηθεί το BBC Young Scottish Jazz Musician of the Year το 2012, The Peter Whittingham Award με το “Square One”, επιλέχθηκε ως υπότροφος της Yamaha και πρόσφατα της Gleneagles για την υποστήριξη των διδακτορικών του σπουδών στο Royal Conservatoire of Scotland.

O σαξοφωνίστας Βασίλης Ξενόπουλος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τζαζ μουσικούς της γενιάς του και γνήσιος εκπρόσωπος της straight ahead jazz. Το Λονδίνο έγινε η μόνιμη κατοικία του αφού αποφοίτησε με άριστα από το Berklee College of Music στη Βοστώνη και σταδιακά καθιερώθηκε ως ένας από τους ανερχόμενους σαξοφωνίστες της τζαζ του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της Διεθνούς Τζαζ Σκηνής, το τελευταίο του άλμπουμ “Dexterity” έλαβε σπουδαίες κριτικές ενώ o Guardian τον επευφημεί “ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα Ευρωπαίων μουσικών της τζαζ που φέρει το ευρωπαϊκό στοιχείο στην τζαζ σκηνή”.

Οι δύο βιρτουόζοι καλλιτέχνες στη συναυλία τους στο Jazzet, θα εξερευνήσουν μια μεγάλη ποικιλία από το κλασικό αμερικάνικο τραγούδι μέχρι το Bebop, και πιο σύγχρονο υλικό, ενώ θα συμμετέχουν σε μια περιπετειώδη μουσική συζήτηση.

Μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε αυτούς τους δύο μουσικούς μαζί σε μια βραδιά έντονου αυτοσχεδιασμού και εξερεύνησης μέσα από το μουσικό διάλογο του ντουέτου.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 6€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

The post Ένα εξαίσιο καλλιτεχνικό ντουέτο με την τζαζ αύρα της Νέας Υόρκης στο Jazzét Café appeared first on aftodioikisinews.gr.