Απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τα σχολεία την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείςσχετικά με την επικείμενη  κακοκαιρία και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και πανδημίας, προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και  Δυτικής Αττικής καθώς και στους δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα του Κεντρικού Τομέα.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι κλειστά το 3ο Δημοτικό Βούλας, το 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Βούλας.
Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Στον Δήμο Ηλιούπολης (Κεντρικός Τομέας) θα είναι κλειστά:

Τα Νηπιαγωγεία: 5Ο , 8Ο ,  9Ο ,  12Ο , 14Ο ,  16Ο ,  18Ο ,  21Ο ,  23Ο
Τα Δημοτικά: 3Ο Δ. – 5Ο Δ. – 8Ο Δ. – 12Ο Δ. – 17Ο Δ. – 20Ο Δ.
Τα Γυμνάσια:1Ο Γ. & 2Ο Γ.
Τα Λύκεια:1Ο Λ. & 3Ο Λ.

Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας:

4ο Δημοτικό
9ο Δημοτικό
Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέας

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα (εκτός των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα των οποίων τα κλειστά σχολεία αναφέρονται παραπάνω)
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, συστήνει προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για τις μετακινήσεις τους, σε περιοχές με χιονόπτωση να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Σχετικά με τα σχολεία επισήμανε:

«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή, η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί αύριο Πέμπτη,  αποφασίσαμε για προληπτικούς λόγους τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες περιοχές του Βορείου Τομέα του Ανατολικού και του Δυτικού τομέα να μην λειτουργήσουν δια ζώσης. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά».

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να ανταπεξέλθει όπου υπάρξει ανάγκη. 

The post Απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τα σχολεία την Πέμπτη 10 Μαρτίου appeared first on aftodioikisinews.gr.