Από την Περιφέρεια Αττικής – Με υπογειοποίηση ενώνεται το Δάσος Χαϊδαρίου με τα Κουνέλια

Από την Περιφέρεια Αττικής – Με υπογειοποίηση ενώνεται το Δάσος Χαϊδαρίου με τα Κουνέλια και το κεντρικό Χαϊδάρι

Με την Περιφέρεια Αττικής, που στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, ενέταξε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της την κατάρτιση της σχετικής μελέτης δρομολογείται το έργο της υπογειοποίοησης της Λ.Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Γ. Παπανδρέου και Κύπρου, στο ύψος της περιοχής του Δάσους Χαϊδαρίου, που αντιμετωπίζει  έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με αποτέλεσμα η κίνηση των πεζών  να καθίσταται επικίνδυνη, ενώ συχνή ήταν η πρόκληση ατυχημάτων και δυστυχημάτων όλα αυτά τα χρόνια.

Με στόχο την απόλυτη προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών της Λεωφόρου Αθηνών αλλά και της περιοχής του Χαϊδαρίου, η Περιφέρεια ενέταξε στο Τεχνικό της πρόγραμμα  την μελέτη υπογειοποίησης τμήματος της Λεωφόρου Αθηνών.

Στο πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου

 

Ένα αίτημα που εντάσσεται στο πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου  και πολλές φορές έθεσε ανοικτά σε προσωπικές  συναντήσεις του με τους βουλευτές  του Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπως και με εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Το μήκος της υπογειοποίησης εκτιμάται στα 300 μέτρα, από το ύψος της οδού Λευκάδος έως την οδό Ξάνθου, και πρόκειται να ενώσει την περιοχή του  Δάσους με τα Κουνέλια, διευκολύνοντας παράλληλα την  έξοδο των οχημάτων στην Λεωφόρο Αθηνών, στο σημείο που υπάρχει φωτεινός  σηματοδότης  και πολύ συχνά δημιουργείται κίνηση.

Το παραπάνω έργο ανήκει σε ένα από τα ζωτικά έργα υποδομής για τη Δυτική Αθήνα, στο οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος  έβαλε ουσιαστικά  «πλάτη» για να ενταχθεί η μελέτη του  στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά  μέσα από την αδιάλειπτη  δράση του Περιφερειάρχη  Αττικής  Γιώργου Πατούλη, που έχει θέσει ως μοναδικό του στόχο τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και την ασφαλή μετακίνηση τους.

Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του  Πρωθυπουργού  Κυριάκου  Μητσοτάκη προς τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας κατά την συνάντηση είχαν μαζί του τον Μάρτιο του 2022.

The post Από την Περιφέρεια Αττικής – Με υπογειοποίηση ενώνεται το Δάσος Χαϊδαρίου με τα Κουνέλια appeared first on aftodioikisinews.gr.