Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο του Δήμου Παιανίας

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο του Δήμου Παιανίας λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Τρίτης , σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζομένους

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από τις Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ :

Ζούμε από τύχη, σε πείσμα των καιρών

Αυτό ανέφερε συνάδελφος λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Τρίτης όταν είδε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με τα προηγούμενα εργατικά ατυχήματα. Αυτοκίνητο καρφώθηκε στο απορριμματοφόρο, επί της Λαυρίου,  ενώ ευτυχώς οι συνάδελφοι μας δεν ήταν εκείνη την ώρα στα σκαλοπάτια. Μεροκάματο του τρόμου είναι η βάρδια στα αποριμματοφόρρα. Αδιαφορία από πλευράς κυβέρνησης. Εντυπωσιακές κορόνες από πλευράς συνδικαλιστικών ηγεσιών. Και στην μέση….οι εργαζόμενοι. Μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Μόνο εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε, μέσα από πραγματικούς αγώνες, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Οι συνάδελφοί μας, αυτοί που σήμερα γλίτωσαν, είναι συμβασιούχοι. Για πολλά χρόνια …….Δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες αλλά πάγιες και διαρκείς. Τώρα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Χορτάσαμε Fuel pass, market pass και “job pass”.

Συνάδελφοι, δεν παίζουμε με τις ζωές μας. Δεν παρέχουμε εργασία αν δεν έχουμε πάρει όλα τα Μ.Α.Π. ,αν δεν έχουν ελεγχθεί τα αυτοκίνητα και τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμαι. Να γίνουν άμεσα οι προληπτικές εξετάσεις. Δεν υποκύπτουμε στην εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια.

Δήμαρχοι και κυβέρνηση μιλάνε για κέρδη και ζημιές

Εμείς, οι εργαζόμενοι, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Δελτίο Τύπου από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Λαυρίου. Συγκεκριμένα ι.χ. αυτοκίνητο έπεσε πίσω από απορριμματοφόρο. Ευτυχώς οι συνάδελφοι είχαν κατέβει από το σκαλί και δεν τραυματίστηκε κανείς από τους συνοδούς του απορριμματοφόρου. Από το τράνταγμα τραυματίστηκε όμως ο οδηγός, στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Του ευχόμαστε περαστικά. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν πάει άλλο! Δεν μπορεί να γίνονται ατυχήματα κάθε μέρα και κανένας κρατικός φορέας να μην παίρνει μέτρα. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο έστω για τα μάτια του κόσμου! Με τον ρυθμό που πάει η κατάσταση, θα βρεθούμε, αν δεν παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, μπροστά σε προδιαγεγραμμένο έγκλημα και στην Αττική.

Είναι πλέον προφανές ότι μας θεωρούν αναλώσιμους. Δεν δίνουν δεκάρα για την υγεία και την ασφάλεια μας προκειμένου να μειώσουν το κόστος εργασίας μας, για να γεμίσουν τις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να στείλουν τώρα το ΣΕΠΕ και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στα αμαξοστάσια! Τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά μας!

Σήμερα το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με προέδρους σωματείων πραγματοποιεί παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΠΕ στις 12 το μεσημέρι.

Λίγο αργότερα το Συνδικάτο ΟΤΑ ανακοίνωσε:

“Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του ΣΕΠΕ μεταφέρεται για την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί. Κάτω από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα μας συναντήσει.

Ελπίζουμε μέχρι την Παρασκευή  να μην μεγαλώσει η λίστα των εργατικών ατυχημάτων στο κλάδο μας, την οποία σκοπεύαμε σήμερα να του «θυμίσουμε».

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. “

The post Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο του Δήμου Παιανίας appeared first on aftodioikisinews.gr.