Για τις διεκδικήσεις της Μονής Προφήτη Ηλία στις Ερυθρές – Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση

Για τις διεκδικήσεις της Μονής Προφήτη Ηλία στις Ερυθρές , ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών , με την οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει το απαράδεκτο , όπως το χαρακτηρίζει , αυτό γεγονός των διεκδικήσεων εκ μέρους της Μονής και καλεί σε επαγρύπνηση τον λαό των Ερυθρών , ενώ δηλώνει ότι η Λαϊκή συσπείρωση θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ώστε να μην καταπατηθεί ούτε μια σπιθαμή γης.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών , ένα χρόνο πριν είχε θέσει το θέμα, υπό μορφή ερώτησης, στο δημοτικό συμβούλιο, όταν υπήρχαν έντονες φήμες ότι η Μονή του Προφήτη Ηλία στις Ερυθρές ,διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα, δημόσιας ,δημοτικής και ιδιωτικής γης.

“Η απάντηση που λάβαμε ήταν η σιωπή.”, αναφέρει η ανακοίνωση

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Λαϊκή συσπείρωση ένα χρόνο πριν έφερε το θέμα, υπό μορφή ερώτησης, στο δημοτικό συμβούλιο, όταν υπήρχαν έντονες φήμες ότι η Μονή του Προφήτη Ηλία στις Ερυθρές ,διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα, δημόσιας, δημοτικής και ιδιωτικής γης.
Η απάντηση που λάβαμε ήταν η σιωπή.
Σήμερα που έφτασε “ο κόμπος στο χτένι” και τρέχουν συνεχώς δημοσιεύσεις στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοτική αρχή “τρέχει και δεν φθάνει”.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για μπίζνες μέσα στο δάσος, ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της γης που προώθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τους περιβαλλοντοκτόνους νόμους τους.
Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο αυτό γεγονός των διεκδικήσεων εκ μέρους της Μονής, καλούμε σε επαγρύπνηση τον λαό των Ερυθρών και δηλώνουμε ότι η Λαϊκή συσπείρωση θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ώστε να μην καταπατηθεί ούτε μια σπιθαμή γης.

The post Για τις διεκδικήσεις της Μονής Προφήτη Ηλία στις Ερυθρές – Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση appeared first on aftodioikisinews.gr.