Για το Μπλόκο της Κοκκινιάς – Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 7 τ ’απόγευμα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς – 17η Αυγούστου 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α), την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 7 τ’απόγευμα και θα ακολουθήσουν τα “Τιμητικά Στεφανώματα” σε διάφορα σημεία στην πόλη, μνημονεύοντας τους Αγωνιστές του Μπλόκου.  Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου για το Μπλόκο της Κοκκινιάς με τις καταθέσεις στεφάνων των φορέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο 40ήμερο Μνημόσυνο των Εκτελεσμένων.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Συναισθανόμενος ως Δήμαρχος αυτό το χρέος τιμής προγραμματίσαμε και ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση του μνημείου που υπήρχε στο πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης. Είναι ένα μνημείο για τους Ομήρους Στρατοπέδων Γερμανίας, γι’ αυτούς που μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς τους πήραν αιχμαλώτους στα ναζιστικά στρατόπεδα και δεν γύρισαν πίσω ποτέ. Αυτό το μνημείο λοιπόν που για πολλά χρόνια είχε ξεχαστεί, φέτος αποκαταστάθηκε ως οφειλόμενο έργο τιμής γι’ αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας».

The post Για το Μπλόκο της Κοκκινιάς – Εκδήλωση τιμής και μνήμης appeared first on aftodioikisinews.gr.