Διήμερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος Μυτιλήνης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, πλήθος Συλλόγων, ενεργών πολιτών και εν γένει εμπλεκομένων, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης θα συνδιοργανώσουν Διήμερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας Europe in my Region 2022, με ειδική στόχευση την αστική κινητικότητα.

Διήμερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη

Διήμερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις αλλά και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Θα γίνει από την περιοχή του Επιβατικού Λιμένα έως το Κάτω Κάστρο στις 18 και 19 Ιουνίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης αποφάσισε ομόφωνα. Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για τις ημέρες 18 και 19 Ιουνίου 2022. Από Λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης μετά το Άγαλμα της Ελευθερίας, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η ετήσια εκδήλωση E.U. in my Region.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Πηγή: https://www.efales.gr/

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου αποτελεί Περιφερειακή Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έδρα της είναι στην πόλη της Μυτιλήνης. Χωρική αρμοδιότητα έχει στα νησιά Λέσβο, Λήμνο αλλά και ΄Αγίο Ευστράτιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κύριο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου είναι η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την  αποκάλυψη, διατήρηση,  συντήρηση, φύλαξη και προβολή των αρχαιοτήτων από την προϊστορική περίοδο έως και το έτος 1830, καθώς και των νεώτερων θρησκευτικών μνημείων από το 1830 και εξής,

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των συλλογών, χωρικής ευθύνης της, τα οποία ανήκουν στο Κράτος, η συμμετοχή σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, η διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, ποικίλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, καθώς και η παραγωγή συμβατικών και ψηφιακών εκδόσεων και εκπαιδευτικού υλικού.

The post Διήμερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη appeared first on aftodioikisinews.gr.