Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ο διευρυμένος κοινωνικός διάλογος ξεκινά τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου με τη τηλεδιαβούλευση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Στην οργάνωση των θεσμικών και διευρυμένων συνεδριάσεων των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων με αντικείμενο τη διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το έτος 2023, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Ο κύκλος της Διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 με τη συνεδρίαση στη Δ.Ε. Πεύκων, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συνεδριάσεις στις άλλες τρεις Δημοτικές Κοινότητες, με την κορυφαία εκδήλωση να ολοκληρώνεται με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Πρόκειται για πάγιες διαδικασίες, τις οποίες η δημοτική Αρχή τηρεί πιστά, και πολύ πριν προβλεφθούν από τον «Καλλικράτη», στο πλαίσιο της συμμετοχικής, συνεργατικής, δημοκρατικής και διαφανούς διοίκησής της, θεσμοθετώντας έναν ανοικτό διάλογο διαρκείας μέσω του οποίου δήμος και πολίτες συνδιαμορφώνουν και σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον του τόπου.

 

«Πιστοί στο ραντεβού με τον κοινωνικό διάλογο…»

«Ο δήμος μας, πιστός στο “ραντεβού” του με τους πολίτες, προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας στις τέσσερις ημέρες ανοικτού κοινωνικού διαλόγου, διάδρασης, επικοινωνίας, σχεδιασμού και συνδιαμόρωσης του μέλλοντος του τόπου μας. Έχει ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στις διαδικασίες του διευρυμένου κοινωνικού διαλόγου, κατά τις οποίες οι πάντες μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους, να καταθέσουν τη γνώμη, τις ιδέες, τις προτάσεις, αλλά και την κριτική τους, για να κάνουμε μαζί τον δήμο Νεάπολης-Συκεών ακόμα καλύτερο», επισημαίνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Ο δήμος μας δίνει βήμα στους πολίτες, τους οποίους περιμένουμε να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του δήμου μας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων μας», προσθέτει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές.

Οι προσπάθειες της διοίκησης αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στην κινητοποίηση των δημοτών και πολιτών, με στόχο στις ανοιχτές αυτές λαϊκές συνελεύσεις να μετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, συλλόγων και, φυσικά, πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για έργα και δράσεις στον τόπο μας.

Ειδικότερα, οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθούν:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 // 6 μ.μ.

-Διαβούλευση Δ.Ε. Πεύκων

-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)

ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 // 6 μ.μ.

-Διαβούλευση Δ.Ε. Συκεών ΚΑΙ δ.ε. Αγ. Παύλου

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 // 6 μ.μ.

-Διαβούλευση Δ.Ε. Νεάπολης

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη)

-Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος

 

Τηλεδιαβούλευση για την Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο διευρυμένος κοινωνικός διάλογος και η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2023, ολοκληρώνεται με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την υποστήριξη της πλατφόρμας Novoville, και συγκεκριμένα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 // 6 μ.μ.

-Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέσω τηλεδιαβούλευσης

Google Meet: https://meet.google.com/mnj-dath-ipr

-Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):

Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο
Σελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video)
Κανάλι YouTube του δήμου Νεάπολης-Συκεών (live streaming video)
Ιστοσελίδα e-diavoulefsi.gr (live streaming video)

 

Να σημειωθεί ότι η διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διαδικασία που εμβάθυνε τον δημοκρατικό διάλογο καθώς στις δυο προηγούμενες η συμμετοχή των πολιτών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Την περσινή διαδικασία των πέντε τηλεδιαβουλεύσεων παρακολούθησαν συνολικά 1.824 πολίτες, ενώ 141 άτομα έθεσαν ερωτήσεις, έκαναν σχόλια και κατέθεσαν τις προτάσεις τους μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Google Meet, facebook, Youtube Live, Website).

Με παρακαταθήκη, λοιπόν, τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις δυο προηγούμενες τηλεδιαβουλεύσεις, οι δημότες και οι εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων και φορέων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να καταθέσουν προτάσεις για έργα, υποδομές και δράσεις για το επόμενο έτος. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).

The post Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών appeared first on aftodioikisinews.gr.