Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2023.

Οι δύτες βούτηξαν στο σημείο που έχει καταπλεύσει η τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, όπου και καθάρισαν τον βυθό, σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση του Συνδέσμου σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων έχουμε μια διαρκή, εξαιρετική συνεργασία διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων στην πόλη μας, με επίκεντρο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σε συνέχεια του υποβρύχιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη θάλασσα του Μικρολίμανου, αλλά και στις κοινές μας ενέργειες στον Όρμο της Αφροδίτης,  μέλη του Συνδέσμου προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων γι΄ αυτή την πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται  στις «Ημέρες Θάλασσας 2023», της μεγάλης αυτής γιορτής που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κόσμος συμμετέχει ενεργά και αυτό μάς ικανοποιεί ιδιαίτερα».

 

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων για ακόμα μια εθελοντική περιβαλλοντική δράση στην πόλη μας. Οι Ημέρες Θάλασσας 2023 στέλνουν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και χαίρομαι για την εξαιρετική μας συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο οποίος συμβάλει σημαντικά στις δράσεις του δήμου μας».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

The post Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά appeared first on aftodioikisinews.gr.