Εκκαθάριση της Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων

Περατώθηκε επιτυχώς η διαδικασία εκκαθάρισης της “Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων – Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ”, σύμφωνα

με την από 30-11-2020 σχετική απόφαση της Αυτόκλητης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, στην οποία την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει ο Δήμος Κυθήρων. Μετά την εκκαθάριση και την πληρωμή φόρων και πάσης φύσεως υποχρεώσεων, διανεμήθηκαν στους 2 μοναδικούς μετόχους της Εταιρείας τα εξής ποσά:

1. Στο Δήμο Κυθήρων 52.668€ από επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου και 49.714,96€ από σχηματισθέντα κέρδη.
2. Στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας 532€ από επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου και 502,17€ από σχηματισθέντα κέρδη.
Η λύση και εκκαθάριση της ΑΝΚΥ υπήρξε αταλάντευτη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του Δήμου. Η ΑΝΚΥ συστάθηκε το 2010 με κύριο στόχο την εκμετάλλευση του Σπηλαίου της Αγ. Σοφίας και του Camping στο Καψάλι. Ωστόσο η διαδικασία αυτή ήταν παθογενής καθώς αφενός η ΑΝΚΥ δεν διέθετε ούτε μπορούσε να προσλάβει μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό (π.χ. με γνώσεις ξένων γλωσσών, διαδικασιών managment κ.λπ.) παρά μόνο εποχιακό (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), αφετέρου οι 2 αυτοί χώροι (Σπήλαιο και Camping) ανήκουν στην αποκλειστική διαχείριση της Εγχώριας Περιουσίας, όπου τελικά επιστράφηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

The post Εκκαθάριση της Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων appeared first on aftodioikisinews.gr.