Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για τους μικρούςκαι μεγάλους «φίλους της ανακύκλωσης». Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της (18 Μαρτίου)   και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 01/04 στη Λότζια και το Σάββατο 02/04 στο Πάρκο Γεωργιάδη, από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.,  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο να φέρει τους δημότες πιο κοντά στην ανακύκλωση, εκπαιδεύει μέσα από το παιχνίδι, σε ένα διήμερο street event, όσους θέλουν να μάθουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με πρωτότυπες ανακυκλώσιμες ιδέες και παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σειρά από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα διδαχθούν στην πράξη τα οφέλη της ανακύκλωσης,  ενώ και οι γονείς τους θα εξοικειωθούν με τους τρόπους αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στις διήμερες εκδηλώσεις συμμετέχει και ο κρητικός ήρωας της Ανακύκλωσης «Μίνως Ανακύκλωντας», ο οποίος θα επιβραβεύσει με συμβολικά δώρα τους μικρούς recyclers.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στο πλαίσιο του έργου: «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020»

The post Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου appeared first on aftodioikisinews.gr.