Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στη Θήβα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ) και τον Δήμο Θηβαίων διοργανώνουν περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη, 17 Μαΐου,  στην Κεντρική Πλατεία και στον πεζόδρομο της Θήβας.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας jazz συναυλία με θέμα την ανακύκλωση από το μουσικό σχήμα του Αλέξανδρου Χρηστίδη «Voyage Jazz Group», διαδραστικά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Στην Jazz συναυλία θα συμμετέχουν το 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο Θήβας, καθώς και το 1ο, 2ο, 3ο Γενικά Λύκεια και το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με τη συμμετοχή των 2ου, 3ου,4ου, 5ου, 6ου, 7ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων της Θήβας.

«Η ανθρωπότητα ζει με πίστωση, καθώς εξαντλούμε τους φυσικούς πόρους με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που η Φύση δεν προλαβαίνει να τους αναπληρώσει. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, όπως και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

The post Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στη Θήβα appeared first on aftodioikisinews.gr.