“Η διαδικασία της διαπίστευσης είναι αναγκαία”

“Η διαδικασία της διαπίστευσης είναι αναγκαία”, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στην έκθεση Attica Green Expo όπου συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής , με θέμα : «Η διαπίστευση στους δήμους: Η νέα προϋπόθεση για αξιόπιστες υπηρεσίες και δυναμική χρηματοδοτήσεων».

Ο κ. Παπαστεργίου αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης τόνισε:

«Είμαι πεπεισμένος πως για την ασφάλεια όλων, την ασφάλεια των υπηρεσιών μας, αλλά και των πολιτών μας, η διαδικασία της διαπίστευσης είναι αναγκαία. Η πιστοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών είναι απαραίτητη και οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε και εμείς οι Αιρετοί αλλά και οι εργαζόμενοι στους Δήμους να δουλεύουμε με ασφάλεια και ο πολίτης να απολαμβάνει κορυφαίες υπηρεσίες.

Δεν πρόκειται για έλεγχο αλλά για auditing που πρέπει να κάνουμε στους Δήμους μας, που σκοπό έχει να εξασφαλίζονται  οι ιδανικές συνθήκες τόσο της εργασίας όσο και των διαδικασιών που ακολουθούνται. Ξέρετε κάτι; Κυρίαρχο στοιχείο για εμένα προσωπικά αποτελεί ο δείκτης ικανοποίησης του Δημότη, κάτι που τονίζω αδιαλείπτως. Κάθε διαδικασία που μπορεί να ενδυναμώσει αυτό το στοιχείο, είναι απαραίτητη».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου πρόσθεσε, πως με τις διαδικασίες προτυποποίησης επιτυγχάνεται η πλήρη ανταποδοτικότητα. Εξασφαλίζεται η ασφάλεια των διαδικασιών, ο άμεσος εντοπισμός των βλαβών με συνέπεια και την γρήγορη αποκατάσταση τους. «Μειώνεται το περιθώριο του λάθους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Θα σας μεταφέρω την χαρά και την περηφάνια που ένιωσαν οι άνθρωποι του εργαστηρίου της ΔΕΥΑ Τρικκαίων, όταν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Μου τηλεφωνούσαν για να πούνε πως πέρασαν με επιτυχία όλους τους ελέγχους. Έγινε πλέον πλήρως κατανοητό πως η δουλειά που γίνεται δεν επαφίεται στον πατριωτισμό του κάθε εργαζομένου ή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, αλλά έχει διαδικασίες, μηχανισμούς, πρότυπα, βάση των οποίων μειώνεται αισθητά το περιθώριο λάθους.”

 Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι σημαντικό να εκδοθεί ένας σχετικός οδηγός» για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Κάθε Δήμος είναι ξεχωριστός. Έχει άλλες ανάγκες και άλλα δεδομένα. Είναι σημαντικό να βγει ένας οδηγός για να γνωρίζουμε όλοι τα βήματα που χρειάζονται με βάση την σημαντικότητα του κάθε θέματος. Χρειάζεται να προχωρήσουμε με το ΕΣΥΔ με μια κοινή πορεία προς αυτή την κατεύθυνση.»

The post “Η διαδικασία της διαπίστευσης είναι αναγκαία” appeared first on aftodioikisinews.gr.