Η Διονυσία Στεφάτου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής

Η Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δυτικής Αττικής Διονυσία Στεφάτου , στο πλαίσιο των επαφών της με πρόσωπα και φορείς της περιοχής ,  επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής , όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Λίγγο Βαγγέλη και μέλη του Δ.Σ.

Στην  πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη ενημερώθηκε εκτενώς για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τις χρόνιες  παθογένειες της Δυτικής Αττικής αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα ενσκήπτει στις ιδιαιτερότητες της περιοχής, με τις χιλιάδες βιομηχανικές δραστηριότητες και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η Στεφάτου Διονυσία ανέφερε ότι αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αττικής έρχονται αντιμέτωποι με την  ανεργία, την ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, σε βαθμό που υπερβαίνει τα γενικά ποσοστά.

Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταργήσει τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νόμου  Χατζηδάκη και τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ σε συνδυασμό με την ετήσια τιμαριθμική προσαύξηση, το ξεπάγωμα των τριετιών, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επανίδρυση του ΣΕΠΕ, είναι  κάποια από τα μέτρα ενός συνολικού, επεξεργασμένου σχεδίου που θα επαναφέρει τη δικαιοσύνη στον κόσμο της εργασίας.

Επιπλέον, ως υπεύθυνη της Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τόνισε ότι η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων και της χώρας, έχει ήδη διαμορφώσει νέες συνθήκες εργασιακής πραγματικότητας και  νέες απαιτούμενες δεξιότητες και πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να μεταβούμε όλοι μαζί και να μη μείνει κανείς πίσω.

Για το συγκεκριμένο θέμα η Διονυσία Στεφάτου δήλωσε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται μεταξύ άλλων να αναπτύξει τον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έμφαση στην Καινοτομία και την Έρευνα και γι’ αυτόν τον σκοπό απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, χωρίς γεωγραφικές, κοινωνικές και άλλες ανισότητες, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των δικαιωμάτων και εν γένει την ευημερία των πολιτών.»

The post Η Διονυσία Στεφάτου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής appeared first on aftodioikisinews.gr.