Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων, το μήνυμα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία για όλους τους πολίτες, αναδεικνύει την κατάφωρη αντισυνταγματικότητα των  επιβαλλόμενων πολιτικών  φτωχοποίησης και απαξίωσης των πολιτών της χώρας μας, που παράγει ανέργους και εργαζομένους χωρίς ανάλογη αμοιβή και εργασιακά δικαιώματα.

Εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες μαζί με τη νεολαία και τους συνταξιούχους, τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά και διεκδικούμε με  συνεχείς αγώνες ένα  καλύτερο αύριο.

Η διεκδίκηση  για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στα κεκτημένα που με αγώνες πέτυχαν οι εργαζόμενοι την προ μνημονίου εποχή είναι ο στόχος κάθε εργαζόμενου.

Το ύψος των εργασιακών αμοιβών – αποδοχών να προσδιορίζεται από το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης για ολους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μια μέρα αφιερωμένη στο χθες, είναι μια μέρα αφιερωμένη στο σήμερα και στο αύριο. 

Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας.

Η άμεση αποκατάσταση όλων των εργασιακών κεκτημένων και η ανατροπή του σκηνικού της εργασιακής ζούγκλας είναι η απαίτηση και ο διαρκής αγώνας σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

« Όταν κάποιος σου λέει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτησέ τον: τίνος; »

Don Marquis, 1878-1937, Αμερικανός ποιητής & αρθρογράφος

 

The post Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων, το μήνυμα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β appeared first on aftodioikisinews.gr.