Η υποδομή για την υποδοχή των προσφύγων στη Λέσβο το αντικείμενο της επίσκεψης του Συνήγορου του Πολίτη

Η υποδομή για την υποδοχή των προσφύγων στη Λέσβο και οι διαδικασίες για την έγκριση ή απόρριψη των αιτημάτων ασύλου ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τον Συνήγορο του Πολίτη στις συναντήσεις του στη Λέσβο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Φωτό, ο Πρόεδρος του Συνήγορου του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης

Ο Ανδρέας Ποττάκης, επικεφαλής κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη, επισκέφθηκε πρώτα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μυτιλήνης, στην περιοχή Καρά Τεπέ.

Είδε τους χώρους διαμονής, καραντίνας και εκπαίδευσης ανηλίκων και ενηλίκων αλλοδαπών που φτάνουν στη Λέσβο και ζητούν άσυλο και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής και στελέχη του Κέντρου για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια, ο Συνήγορος και το κλιμάκιό του, επισκέφθηκαν τα γραφεία της υπηρεσίας Ασύλου, στην περιοχή Παγανή, όπου είχαν συνάντηση με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νήσων Αιγαίου.

Ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, τόσο στη Λέσβο όσο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, από τη στιγμή που ένας αλλοδαπός εκφράσει τη βούληση να ζητήσει άσυλο μέχρι την οριστική απόφαση επί του αιτήματος του και ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου γίνονται οι συνεντεύξεις με τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Η επίσκεψη στη Λέσβο ήταν η πρώτη από σειρά επισκέψεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτήν την περίοδο ο Συνήγορος του Πολίτη σε δομές της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και της Υπηρεσίας Ασύλου, στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, δυο χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, με στόχο να καταλήξει σε συμπεράσματα και προτάσεις προς το αρμόδιο
Υπουργείο.

The post Η υποδομή για την υποδοχή των προσφύγων στη Λέσβο το αντικείμενο της επίσκεψης του Συνήγορου του Πολίτη appeared first on aftodioikisinews.gr.