«Μουσική πανδαισία» από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου

«Μουσική πανδαισία» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βραδιά που έζησε το κοινό στη συναυλία της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου ΔΟΠΑΡ υπό την διεύθυνση της μαέστρου Άντζελας Σπανού, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο σε διοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Η είσοδος της χορωδίας στην σκηνή μέσα από το κοινό, ήταν μία έκπληξη που προμήνυε ότι η συναυλία αυτή θα είχε κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό. Ο Ευάγγελος Σπάρταλης με την μοναδική χροιά της φωνής του, έδωσε ζωή στα ευρηματικά και λιτά κείμενα του Βαγγέλη Κατσογριδάκη που έντυσαν την συναυλία και μας πήραν από το χέρι σε ένα ταξίδι στο χρόνο και τους ήχους. Η εναλλαγή των τραγουδιών σε ένα πρωτότυπο ρεπερτόριο μας ταξίδεψε, μας χάιδεψε τα αυτιά, μας πήρε από τον 16ο αιώνα και μας έφερε στα νερά της Νέας Ζηλανδίας και από κει πίσω στην Σμύρνη και στην Κρήτη του Ερωτόκριτου

Η συνοδεία του πιάνου μοναδική από την Σεβαστή Χατζηστρατή, τόνιζε ακόμη περισσότερο την εναλλαγή των τραγουδιών στην a capella εκτέλεση τους που μας μάγεψε. Φρέσκια, χαρούμενη, αισθαντική, μία δροσερή αύρα φύσηξε στον χώρο του Δημοτικού θεάτρου μας:

Τραγούδια των Mozart, Brahms, Schubert, Praetorious, Arbeau, σε απόλυτη σύνδεση με παραδοσιακά, ρεμπέτικα, θαλασσινά τραγούδια, με τραγούδια των Βαμβακάρη, Χατζιδάκι, Κακογιάννη, με επιστέγασμα αυτά του Ρόδιου Συνθέτη Αντώνη Κυζούλη.

Η Μαέστρος κατάφερε να δώσει πνοή στο έργο αυτό και να καθοδηγήσει τα μέλη της χορωδίας σε άρτιο αποτέλεσμα που απόλαυσε το κοινό της Ρόδου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της χορωδίας που με τη συλλογική δουλειά τους απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι ο κόπος και η προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα.

Photo credits: © Γιάννης Μαρκαντώνης / John Markantonis © all rights reserved

The post «Μουσική πανδαισία» από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου appeared first on aftodioikisinews.gr.