ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΠ ΑΕ

Να εφαρμοστεί άμεσα η ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην ΟΛΠ ΑΕ, ζητάει η ΓΣΕΕ , ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΛΠ  (Cosco) η οποία , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας , “παρανομεί εδώ και καιρό, αφού αρνείται στην ουσία να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία η ίδια έχει συνυπογράψει για το σύνολο των υπαλλήλων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.”

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

Η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο, το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και την ίδια συμφωνημένη ΣΣΕ, πρέπει να την εφαρμόζει χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις σε όλο το προσωπικό, αρνείται με διάφορα προσχήματα να εφαρμόσει τη ΣΣΕ  για τους νέους εργαζόμενους.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΟΠΛ να τηρήσει τη νομιμότητα και να εφαρμόσει απολύτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Παράλληλα καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας να παρέμβουν άμεσα, ώστε να σταματήσει  ο εμπαιγμός των εργαζομένων της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο  νόμος αφορά όλους και πρέπει να τηρείται από όλους, γι αυτό και η πολιτική ηγεσία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δει τι ακριβώς συμβαίνει και να παρέμβει ως οφείλει με πράξεις.

The post ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΠ ΑΕ appeared first on aftodioikisinews.gr.