Να σταματήσουν οι καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου

Να σταματήσουν οι καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου , ζητάει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιάσμου.

Απαιτεί την επιστροφή των εργαζομένων, να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας και οι διώξεις που πραγματοποιούνται με ευθύνη του Δημάρχου Ιασμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνονται τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν όλες αυτές οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιάσμου καταγγείλαμε το απαράδεκτο καθεστώς τρομοκρατίας με καταχρηστικές απολύσεις, ψυχολογική βία, που βρίσκεται σε εξέλιξη με ευθύνη του Δημάρχου Ιάσμου.

Πλέον η κατάσταση δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο σύνολο των δημοτών, μιας και οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν. Πάνω στην έτσι κι αλλιώς υποστελέχωση των Δήμων, προστέθηκαν οι καταχρηστικές απολύσεις και η συγκέντρωση όλων των διοικητικών ευθυνών στο πρόσωπο του Δημάρχου, αφού φρόντισε να ανακαλέσει όλους τους αντιδημάρχους, όλους τους προέδρους Νομικών προσώπων, να απαιτήσει την παραίτηση των προϊσταμένων τμημάτων, να βγάλει μέρος του προσωπικού σε ”αναγκαστική” άδεια.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμα παραπέρα σε βασικές λειτουργίες του Δήμου όπως την αποκομιδή των απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση των δημοτών, την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος ”Βοήθεια στο Σπίτι”, κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταμείο του Δήμου έχει κλείσει μέχρι μέσα Γενάρη.

Απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι,  να σταματήσουν οι διώξεις σε εργαζομένους, να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας, να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών».

The post Να σταματήσουν οι καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου appeared first on aftodioikisinews.gr.