Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 – Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, 7μμ, Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου (Πλατεία Δημαρχείου-Μετρό Περιστέρι)

Θα μιλήσουν :

Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας του βιβλίου Αντίσταση, Η επανάσταση που χάθηκε, περιοδικό
“Σοσιαλισμός από τα Κάτω”
Κώστας Βελοπετρόπουλος, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Ο Δεκέμβρης του 1944 στην Αθήνα ήταν μία κρίσιμη καμπή στην ταξική σύγκρουση που ξεκίνησε μέσα στις φλόγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κορυφώθηκε στην Αντίσταση και στην Απελευθέρωση. Η ελληνική κοινωνία μέσα σε μία δεκαετία βρέθηκε αντιμέτωπη με την προοπτική της επανάστασης. Το εργατικό κίνημα που ακύρωσε την «πολιτική επιστράτευση» ήταν η ραχοκοκαλιά της αντίστασης. Οι μαχητές του ΕΛΑΣ είχαν πολεμήσει τους φασίστες στην Κατοχή από την Αθήνα και τις εργατογειτονιές της όπως το Περιστέρι μέχρι τον Πειραιά. Αυτό που έλειπε από το κίνημα τον Δεκέμβρη του 1944 δεν ήταν η δύναμη. Ήταν η ηγεσία και η στρατηγική που θα έκαναν αυτή τη δύναμη νικηφόρα βήματα προς την εξουσία.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Περιστερίου οργανώνει Εκδήλωση με θέμα τον Κόκκινο Δεκέμβρη του ’44 και το κίνημα της Αντίστασης στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 7μμ. Σήμερα που ο καπιταλισμός διανύει μία πολύπλευρη κρίση και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δέχεται τα
χτυπήματα της εργατικής τάξης είναι απαραίτητη η ύπαρξη μίας Αριστεράς που βάζει σαν στόχο να κερδίσει τους εργάτες με το μέρος της επανάστασης.

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/sekperisteri/

The post Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 appeared first on aftodioikisinews.gr.