Ο χώρος του Πυρουνακείου να δοθεί για την κτιριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας

Ο χώρος του Πυρουνακείου να δοθεί για την κτιριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας, είναι το αίτημα που καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας

Να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας το θέμα της ολοκλήρωσης του χώρου του Πυρουνακείου για την κτιριακή επέκταση του σχολείου, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του 2ου ΓΕΛ που αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Επίσης, ζητά στη συνεδρίαση να καλεστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας και της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Καταγγέλλει πως παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας και το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να έρθει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή κρατά το θέμα «κάτω από το τραπέζι». Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, η δημοτική αρχή Ελευσίνας και προσωπικά ο δήμαρχος Α. Οικονόμου σχεδιάζει, ερήμην της σχολικής κοινότητας, την ανέγερση «Αθλητικού Πολυχώρου στο απαλλοτριωμένο οικόπεδο παραπλεύρως του 2ου Λυκείου Ελευσίνας (Πυρουνάκειο)», όπως αναφέρει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει πως τα προβλήματα έλλειψης χώρου στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας, που έχει περισσότερους από 300 μαθητές, είναι εδώ και χρόνια γνωστά στην εκπαιδευτική και στην τοπική κοινότητα. Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλους χώρους, όπως στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στην αίθουσα εκδηλώσεων κ.α. Η αυλή του σχολείου είναι κατακερματισμένη, δεν υπάρχει αίθουσα Φυσικής Αγωγής, ενώ δεν επαρκούν ούτε οι χώροι γραφείων και οι αποθηκευτικοί χώροι.

Τέλος, καλεί τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν το αίτημα με σκοπό να μη χαθεί άλλος χρόνος και να ικανοποιηθεί άμεσα το παραπάνω αίτημα.

The post Ο χώρος του Πυρουνακείου να δοθεί για την κτιριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας appeared first on aftodioikisinews.gr.