«Πες την με το όνομά της: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ»

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, σε συνεργασία με το κίνημα «Strong Μe» υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.,, την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παίρνουν ξεκάθαρη θέση διεκδικώντας τη νομική αναγνώριση της ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ και την άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου, μέσα από μια καθηλωτική, πανελλήνια καμπάνια.

Αφίσα

Η καμπάνια : «Πες την με το όνομά της: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ» θέλει να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει όλη την χώρα. Μετράμε συνολικά 17 δολοφονίες γυναικών σε 11 μήνες, με δράστες συζύγους – συντρόφους και πρώην συζύγους – συντρόφους. Δεν είναι δολοφονίες, ούτε “εγκλήματα πάθους”, είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ και αποτελούν την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας.

Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να λεχθούν με το όνομά τους για να βρουν την τιμωρία που τους αρμόζει. Τα εγκλήματα της έμφυλης βίας τείνουν να κανονικοποιηθούν και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που ενέχει τεράστιους κινδύνους και πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους.

ΔΡΑΣΗ: Τρίτη 8 Μαρίου 2022  στην Πλατεία Δημαρχείου στις 19:00.

– Ένα μνημείο γροθιά στο στομάχι για τις 17 γυναίκες που δολοφονήθηκαν

– 17 ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ , 17 ζευγάρια παπούτσια σε κάθε κεντρική πλατεία της Ελλάδας

– Στις 20:00 θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία πολλών Δήμων της χώρας και θα ακουστεί το τραγούδι «ΠΟΛΕΜΟΣ» το “Strong Me”, για την έμφυλη βία. 

The post «Πες την με το όνομά της: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ» appeared first on aftodioikisinews.gr.