«Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» την Τετάρτη 31 Μαΐου στο ίδρυμα Θεοχαράκη που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Ιθαγένειας σε συνεργασία με το Εργαστήριο «Φιλοσοφία – Διακυβέρνηση – Οικονομία» (PPE Lab) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύστημα απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας καθώς και για τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» που αποβλέπουν στη βελτίωση της διαδικασίας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Νάσος Μπαλέρμπας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής του PPELab και εκ των συγγραφέων του βιβλίου, Γιώργος Πολίτης και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Τσινισιζέλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η υποψήφια βουλευτής Ηλείας κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος Δημόπουλος και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια κ. Καλλιόπη Σπανού και ο κ. Δημόπουλος

The post «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» appeared first on aftodioikisinews.gr.