Ρένα Δούρου: Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα Κέντρα Υγείας σημαίνει εγκατάλειψη, υποστελέχωση, υποβάθμιση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα Κέντρα Υγείας σημαίνει εγκατάλειψη, υποστελέχωση, υποβάθμιση , τονίζει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου , επισκεπτόμενη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη και υποστελέχωση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Δυτικής Αθήνας εξαιτίας των πολιτικών συνολικής υπονόμευσης του ΕΣΥ που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας στο Περιστέρι. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Κέντρου, Γεωργία Μανιάτη καθώς και με εργαζόμενους. Στο πλαίσιο των συναντήσεων τέθηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών που υπονομεύουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, απόρροια των ευρύτερων πολιτικών κατά του ΕΣΥ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι: Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και υποψήφια βουλεύτρια στη Δυτική Αθήνα, Όλγα Κεσίδου, γιατρός, υποψήφια βουλεύτρια στη Δυτική Αθήνα, Κώστας Κάβουρας, Συντονιστής της Ν.Ε Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βάσω Καλφοπούλου, μέλος Επιτροπής Υγείας της Ν.Ε Δυτικής Αθήνας, Αντωνία Οικονομάκου και Ευγενία Τσουκαλά, μέλη της 3ης ΟΜ Περιστερίου και Φωτεινή Καρυστινάκη, νοσηλεύτρια, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα Κέντρα Υγείας σημαίνει εγκατάλειψη, υποστελέχωση, υποβάθμιση. Το επιβεβαιώνει η περίπτωση του 2ου ΚΥ Περιστερίου. Τα τελευταία 3.5 χρόνια υγειονομικοί και πολίτες υφίστανται καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαλύσει το ΕΣΥ προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, σε βάρος των ανθρώπων του συστήματος δημόσιας υγείας, σε βάρος της υγείας των πολιτών”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας έκοψε βίαια το νήμα των προσλήψεων στις ΤΟΜΥ της Αττικής που είχε ξεκινήσει η Δύναμη Ζωής

 

Η ίδια παρατήρησε ότι στην Περιφέρεια Αττικής η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στήριξε έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. “Αν και σε μνημονιακή περίοδο, καταφέραμε να διασφαλίσουμε μέσω ΕΣΠΑ, τη χρηματοδότηση με 50 εκατομμύρια ευρώ, των απαραίτητων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Αττική, που θεμελιώθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μάλιστα απορροφήθηκαν 9 εκατομμύρια για προσλήψεις. Όμως αυτό το νήμα στήριξης στην ΠΦΥ έκοψε βίαια, στα χνάρια της Δεξιάς κυβέρνησης, η Δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας που δεν αξιοποίησε το κονδύλι των 41 εκατομμυρίων για τις κρίσιμες για το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις”.

Αναφερόμενη ειδικά στις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με το δημόσιο σύστημα υγείας, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι “στον αντίποδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κάνει πράξη τα διδάγματα της πανδημίας, συνεχίζοντας το έργο που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Τσίπρα για ισχυρό ΕΣΥ, ισχυρή ΠΦΥ, ισχυρές υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Στόχος η εξασφάλιση ασφαλούς και υψηλής ποιότητας λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας και η άμεση αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας”.

 

The post Ρένα Δούρου: Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα Κέντρα Υγείας σημαίνει εγκατάλειψη, υποστελέχωση, υποβάθμιση appeared first on aftodioikisinews.gr.