“Σταματήστε την οποιαδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις,

κανένα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε χώρα που συνορεύει μαζί της, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

Κάλεσε τον λαό να επαγρυπνεί και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε «να μην τολμήσετε να ενεργήσετε κρυφά», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτική μονάδα στο πλαίσιο της ταχείας δύναμης που ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε τέτοια εμπλοκή, να σταματήσει η οποιαδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Υπογράμμισε ότι η απάντηση δεν είναι να συστρατευθούν οι λαοί με τον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστικό πόλο, πως το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ – Ρωσία, αλλά η αυτοτελής ανεξάρτητη γραμμή μακριά από όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως επί χρόνια οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ζούσαν μαζί στην ΕΣΣΔ, μέχρι τη διάλυσή της που έκανε πιο επιθετικό τον ιμπεριαλισμό και κανείς που τότε πανηγύριζε  δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κόσμος έγινε πιο ασφαλής, ειρηνικός και δίκαιος.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ότι πρώτη φορά έχει γίνει εισβολή στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θύμισε την εισβολή στην Κύπρο και στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τις δεκάδες άλλες επεμβάσεις και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή με ευθύνη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ολόκληρη η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ

The post “Σταματήστε την οποιαδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο” appeared first on aftodioikisinews.gr.