Συνάντηση Κουτσούμπα με υγειονομικούς στη Λάρισα

Συνάντηση Κουτσούμπα με υγειονομικούς στη Λάρισα στην οποία συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, της Ένωσης Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου και ΚΥ Λάρισας, του Σωματείου Εργαζομένων ΚΥ Λάρισας, του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΟΜΥ 5ης ΥΠΕ.

Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών και των αγώνων τους

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των υγειονομικών, σημείωσε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ. Ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, που αντιμετωπίζει συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, όλοι οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι νοσηλευτές, το υπόλοιπο προσωπικό που δουλεύει στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αλλά υπάρχει διαφορά όταν διά ζώσης μπορούμε να τα συζητάμε, να επιβεβαιώνουμε κάποια πράγματα και να μαθαίνουμε και καινούριες πλευρές».

Πρόσθεσε ότι στόχος της διαδικασίας αυτής είναι τόσο η παραπέρα επεξεργασία και ο εμπλουτισμός των θέσεων του Κόμματος, όσο και η ενίσχυση της πάλης για την προώθηση αυτών των αιτημάτων.

Υπογράμμισε ότι «είναι πασιφανές ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας συστηματικά, μεθοδευμένα, διαχρονικά, όλες τις τελευταίες δεκαετίες – ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία – απαξιώνεται», ενώ αναφερόμενος στη «θεωρία περί αρμονικής συνύπαρξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα», σημείωσε ότι αυτή έχει καταρριφθεί πλήρως, καθώς η πλάστιγγα γέρνει σταθερά υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρηματίες δουλεύουν για τα κέρδη τους, το κράτος, οι κυβερνήσεις ευνοούν τα κέρδη αυτών των ιδιωτών της Υγείας», σχολίασε και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα είναι τόσο μέσα στην οικονομική κρίση, όσο και μέσα στην πανδημία οι επιχειρήσεις να θησαυρίζουν.

Υπενθυμίζοντας τη στάση μιας σειράς κομμάτων, που στην αρχή της πανδημίας χαρακτήριζαν τους υγειονομικούς ήρωες και έσπευσαν να τους χειροκροτήσουν, ξεκαθάρισε πως σημασία δεν έχει να χειροκροτάει κάνεις στον αέρα, αλλά τι κάνει στην πράξη και τι ψηφίζει στη Βουλή, «όταν μπαίνει το θέμα να γίνουν προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, εκεί κρίνεται το κοινοβουλευτικό κόμμα, το πολιτικό κόμμα, η παράταξη, ο καθένας».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως για το ΚΚΕ το θέμα της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα και στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των αγώνων τους, για να μπει ένα τέρμα στο αίσχος των συμβασιούχων και των ελαστικών μορφών εργασίας, να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις, να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, την οποία όμως δεν υπερψήφισαν τα άλλα κόμματα.

Ενώ, ακόμα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι τα νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία «μιας νόσου», με δραματικές συνέπειες για την πρόληψη και τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων παθήσεων.

The post Συνάντηση Κουτσούμπα με υγειονομικούς στη Λάρισα appeared first on aftodioikisinews.gr.