Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί: Δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την δυναμική συμμετοχή του στην ΠανελλαδικήΠανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.

Ταυτόχρονα προαναγγέλλει συγκέντρωση – κινητοποίηση στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου την Τρίτη 12/04/22 και ώρα 11.30. Το σωματείο διατρανώνει την αντίθεση του με το «νεο ΕΣΥ» των νοσοκομείων επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων υγειονομικών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Τέλος επικεντρώνεται στο διεκδικητικό πλαίσιο, με τα ζητήματα στα οποία απαιτούν λύσεις προς όφελος των ασθενών, των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σωματείο αναφέρει ακριβώς τα εξής:

Όλοι στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία 

στις 6 Απρίλη και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος και

την Τρίτη  12/04/2022 και ώρα 11:30 π.μ συγκέντρωση – κινητοποίηση  στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου

 ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας

και των απολύσεων για τους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Συναδέλφισσες – οι

Η κυβέρνηση της ΝΔ ονειρεύεται  νοσοκομεία – επιχειρήσεις, που είτε με τη μορφή ΝΠΙΔ είτε με τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών, θα λειτουργούν με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση (μόνο το 2022 προβλέπεται μείωση κατά 279 εκατ. ευρώ ενώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων για υγειονομική περίθαλψη), με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και με το πόσο πιο βαθιά στην τσέπη θα βάζουν το χέρι οι πελάτες – ασθενείς, για να καλύπτουν το κόστος λειτουργίας.

Σ΄αυτό το πλαίσιο στηρίζονται τόσο οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, όσο και οι δηλώσεις του προέδρου  της Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας σε ημερίδα… «Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία.  Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (…) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων».

Γι΄αυτό και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, παράλληλα με τις τραγικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (από 78220 τον Ιανουάριο 2020 σε 75022 τον Δεκέμβριο 2021). Μόνο στο Νοσοκομείο μας οι συμβασιούχοι έχουν ξεπεράσει τους 220, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις «καλπάζουν» αφήνοντας κενά και τραγικές ελλείψεις, που οδηγούν στην εντατικοποίηση (κόντρα βάρδιες , χωρίς ρεπό, χρωστούμενες άδειες προηγούμενων χρόνων κ.λ.π) και σε επικινδυνότητα που μεταφράζεται τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ασθενείς. Ταυτόχρονα, προσπαθώντας να καλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και μπροστά στην πανδημία, εμμένει στη στοχοποίηση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και χωρίς μισθό απο 1/9/2021,  αφού παρατείνει την αναστολή μέχρι 31/12/2022, καθιστώντας  τον εμβολιασμό εργαλείο εκβιασμών και εξαθλίωσης στα χέρια της κυβέρνησης και ανοίγοντας επικίνδυνα μονοπάτια ανατροπής εργασιακών σχέσεων και απολύσεων.

Την ίδια ώρα η κατάσταση για εμάς τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας είναι ασφυκτική, αφού βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο! Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών! Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Φτάνει πια! Είδαμε και  νιώσαμε στο πετσί μας όλες τις κυβερνήσεις.

Το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη.

Απαιτούμε  να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» – ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις.
ΟΧΙ στις αναστολές – απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Να γίνει άρση του μέτρου και να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης.
ΟΧΙ στην επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων των    ΣυμβασιούχωνΝα σταματήσει η εργασιακή ομηρία .
Ένταξη στα ΒΑΕκαι επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.
Ο εμβολιασμός, να σταματήσει να αποτελεί  εργαλείο εκβιασμού και διαχωρισμού με σκοπό την κατάργηση της μονιμότητας και να γίνει όπλο στα χέρια της επιστήμης.
Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.
Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Για το Δ.Σ

                              Ο Πρόεδρος                                            Η  Γραμματέας

                              Σ. ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ                                            Χ. ΜΠΟΣΜΗ

The post Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί: Δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη. appeared first on aftodioikisinews.gr.