Τουριστική προβολή της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην παραγωγή νέου βίντεο εικονικής πραγματικότητας για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας και των Σποράδων και την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού – γυαλιά VR 360 προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτούμε και δημιουργούμε νέα ψηφιακά εργαλεία με προστιθέμενη αξία για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε μια ευμετάβλητη περίοδο σαν τη σημερινή, η στρατηγική με την οποία κινούμαστε στον τουρισμό χρειάζεται να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς. Η Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν ανταγωνιστικό προορισμό στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά, καταγράφοντας πληρότητες, αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι, υψηλό δείκτη ικανοποίησης και σημαντική αύξηση του κατά κεφαλή ποσού που διαθέτουν οι τουρίστες και επισκέπτες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Περιλαμβάνει:

-παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας 360° 3D (VR Video 360), από διάφορα σημεία περιοχών LEADER, οργανωμένα σε τμήματα με συνολική (αθροιστικά) διάρκεια τουλάχιστον 24 λεπτών της ώρας (24’), σε διάφορες αναλύσεις και μορφές, κατάλληλες για αναπαραγωγή

– προμήθεια γυαλιών εικονικής πραγματικότητας υψηλής ποιότητας (VR Headset), με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για αναπαραγωγή-παρακολούθηση βίντεο 3D 360ο και ήχου, με δυνατότητα σύνδεσης με PC και Smartphone, καθώς και χώρο αποθήκευσης.

– προμήθεια γυαλιών πραγματικότητας χάρτινα (VR Carbonboard glasses), με δυνατότητα τοποθέτησης (σε ειδική υποδοχή) smartphone, για παρακολούθηση βίντεο 3D 360ο .1,5 mm2.

The post Τουριστική προβολή της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας appeared first on aftodioikisinews.gr.