Το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

Το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας, που θα συνδέσει περιοχές που δεν είναι συνδεδεμένες με το Βιολογικό, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και αρμόδιους διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας και που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν την αυτοψία στο έργο, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη των αρμοδίων για το έργο υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης για το έργο:

«Βρισκόμαστε στο σημείο που γίνεται ένα μεγάλο έργο υποδομής για τον Δήμο μας, αυτό της αποχέτευσης. Δυστυχώς χτίζαμε πόλεις, χωρίς τα βασικά, όπως αυτό του δικτύου της αποχέτευσης.

Μετά από πολύ καιρό, πολλές προσπάθειες και άλλες τόσες δυσκολίες, φτάσαμε σήμερα να είναι σε εξέλιξη αυτό το σημαντικό έργο που θα συνδέσει τα δίκτυα αποχέτευσης κι άλλων περιοχών στο Βιολογικό Καθαρισμό. Ωστόσο, μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα, γιατί απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι έμπειροι τεχνικοί που σήμερα εργάζονται στο έργο αυτό, θα συνταξιοδοτηθούν και δεν θα υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ολοκληρωθούν τα έργα και παράλληλα θα διεκδικούμε ν’ αποκτήσει η ΔΕΥΑΠ, τους εργαζόμενους που της αναλογούν, για να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο έργο, αφού η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μιας πόλης».

Ο Δήμαρχος, για μια ακόμα φορά συνεχάρη τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, καθώς και την διοίκησή της, «γιατί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να είμαστε σήμερα σ’ αυτό το καλό σημείο προόδου του έργου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας έργο αποχέτευσης, το οποίο με την ολοκλήρωσή του, θα εξυπηρετήσει χιλιάδες νοικοκυριά του Δήμου μας, που σήμερα εξυπηρετούνται από βόθρους, με δυσμενείς οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΔΕΥΑΠ, διότι κατασκευάζουμε έργα άριστης ποιότητας, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και των επόμενων γενιών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα συνδεθούν τα δίκτυα αποχέτευσης των περιοχών Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελλοκάμπου, Αγ. Στεφάνου Σαραβαλίου, Μιντιλογλίου, Ροϊτίκων, Μονοδενδρίου, Βραχνεΐκων.

Τα συγκεκριμένα έργα, αλλά και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, λειτουργούν με την άριστη επιστημονική κάλυψη των συναδέλφων της ΔΕΥΑΠ, ενώ εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί, για την βελτίωση και την συντήρηση των εγκαταστάσεων, για να μην παρουσιάζονται περιβαλλοντικά προβλήματα και οχλήσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, υπέγραψε  τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΠΑΤΡΑΣ», μεταξύ της ΔΕΥΑΠ και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9.915.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 – 2020).

The post Το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης appeared first on aftodioikisinews.gr.