Το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου Πάει… στον «Κουρέα της Σεβίλλης»

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού και το Τμήμα Πολιτιστικών, διοργανώνουν νέα θεατρική έξοδο, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στον «Κουρέα της Σεβίλλης », στις 21:00 του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Φάνης Μουρατίδης.

Η Σοφία Σπυράτου στήνει μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή, με μία γλώσσα σημερινή. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ, εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ και επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ», που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας, τυχοδιώκτη, πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου, ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα, που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα….

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη κ. Κατερίνα Καρλαύτη τηλ. 210-5577191-593 (εσωτ.1), από ώρα 09:00 έως 15:00.

The post Το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου Πάει… στον «Κουρέα της Σεβίλλης» appeared first on aftodioikisinews.gr.