Ψήφισμα – καταδίκη της Κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών

Ψήφισμα – καταδίκη της Κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με ψήφους 48 υπέρ 41 κατά

Ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που ενέκρινε με ψήφους 48 Υπέρ και 41 Κατά, το Ψήφισμα που κατατέθηκε από την παράταξή μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και την παράταξη «Δύναμη Ζωής».

Το ψήφισμα που οριστικοποιήθηκε μετά από διαβούλευση όλων σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Δύναμη Ζωής, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ,

Ανυπότακτη Αττική) καλεί την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να φέρουν στο φως όλες τις πτυχές της δυσώδους υπόθεσης που εκθέτει τη χώρα και ζητά να αποδοθούν ευθύνες στα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο πρόσωπα όσο ψηλά κι αν αυτά βρίσκονται.

Αντιθέτως ηχηρό ήταν το «στραπάτσο» που υπέστη στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη Πατούλη, αφού δεν εγκρίθηκε το γενικόλογο και αόριστο Ψήφισμα που προσπάθησε να περάσει για το ίδιο θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέδειξε σήμερα ότι διαθέτει ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά. Η κοινωνία και η δημοκρατία  απαιτούν άμεσα εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο και κάθαρση του παρακράτους εδώ και τώρα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε πρακτικές που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία μας και οδηγούν σε διολίσθηση των αρχών του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών».

 

Ακολουθεί το ψήφισμα :

 

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την ανησυχία του για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και καταδικάζει την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, των υποκλοπών στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, καθώς και 15.000 πολιτών.

Οι πρακτικές αυτές δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου και δημιουργούν νοσηρό πολιτικό κλίμα.

Θεωρώντας ότι η προάσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξιόπιστη λειτουργία των θεσμών και για την πρόοδο της πατρίδας μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τάσσεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψής της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει την λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών, αυτού του «επιτελικού παρακράτους» που λειτουργεί συμπληρωματικά με το «επιτελικό κράτος» των απ΄ ευθείας Αναθέσεων και του ελέγχου των ΜΜΕ.

Απαιτεί μέσα από την διερεύνηση που θα υπάρξει να διαλυθούν οι «σκιές» και θα αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όλων εκείνων που εφηύραν «λόγους εθνικής ασφαλείας» για την παρακολούθηση Έλληνα Ευρωβουλευτή και Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρέπει όλες οι πτυχές της δυσώδους υπόθεσης που εκθέτει τη χώρα να έρθουν στο φως.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα ποιος ζήτησε τη «νόμιμη επισύνδεση» των επικοινωνιών του κ. Ν. Ανδρουλάκη, για ποιο λόγο και σε ποια τεκμηρίωση στηρίχθηκαν οι λόγοι «εθνικής ασφάλειας»;

-Ήταν, ο κ. Ανδρουλάκης ελεγχόμενος για κατασκοπεία ή τρομοκρατία ή επιβουλή κατά του πολιτεύματος και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;

-Σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων έχουν υπάρξει επισυνδέσεις ή παγιδεύσεις τηλεφώνων με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και για πόσο χρονικό διάστημα;

-Υπάρχουν και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση;

– Αγοράστηκε, ενοικιάστηκε ή χρησιμοποιήθηκε με μυστικά κονδύλια το κακόβουλο λογισμικό predator με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και η παγίδευση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη;

-Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα στην εταιρεία Intellexa για να δώσει στοιχεία των πελατών της στην Ελλάδα;

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να διερευνήσει -παράλληλα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- και να ρίξει φως στην υπόθεση και οι ένοχοι να τιμωρηθούν.

Ο σεβασμός δηλαδή του Συντάγματος που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας μας και θα πρέπει οι πολίτες να προστατεύσουν από όσους το επιβουλεύονται με πρακτικές που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Οι πολίτες της Αττικής θα πρέπει να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Καμιά ανοχή στους εχθρούς της Δημοκρατίας!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει αυτές τις ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ζητά από την ελληνική Βουλή να θωρακίσει θεσμικά την ελληνική δημοκρατία -μετά την ομολογημένη από τη σημερινή κυβέρνηση παρακολούθηση- ώστε να είναι σεβαστό το απόρρητο των επικοινωνιών και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

The post Ψήφισμα – καταδίκη της Κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών appeared first on aftodioikisinews.gr.