Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων καταδικάζει κατηγορηματικά κι απερίφραστα την επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιστεύει ότι, η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και η ανεξαρτησία των κρατών αποτελεί θεμελιώδη αρχή του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αντίκειται σε κάθε μορφή αναθεωρητισμού.

Στην κλιμάκωση της έντασης Ουκρανίας-Ρωσίας ευθύνη έχουν και οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, πράγμα που μαρτυρεί και η υποκριτική τους στάση στο Κυπριακό, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και σε άλλους πολέμους στην περιοχή μας. Οι πόλεμοι, λόγω ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμφερόντων μόνο δεινά συσσωρεύουν στους λαούς.

Τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας είναι με το στρατόπεδο της ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο πόλεμος γεννά ανθρωπιστική κρίση και πρόσφυγες. Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου και της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας.

Διαλέγουμε την πλευρά της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων.

The post Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων για τον πόλεμο στην Ουκρανία appeared first on aftodioikisinews.gr.