Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εν όψει έκτακτων καιρικών φαινομένων στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Πρέπει όλοι συντονισμένα να δείξουμε ετοιμότητα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας»

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εν όψει έκτακτων καιρικών φαινομένων συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Στόχος της έκτακτης συνεδρίασης ο συντονισμός των υπηρεσιών λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων και νέων αναμενόμενων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων που είχαν κληθεί, καθώς και των υπηρεσιών, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και προετοιμασίας των εμπλεκομένων υπηρεσιών για τον έλεγχο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την έγκαιρη συμβολή για την αποφυγή ζημιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ετοιμότητα κατάλληλων θερμαινόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκέσουν αυτά, αλλά και για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΚΒΝΔ Τομέα Περιφέρειας Αττικής, κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, εκ μέρους του Διευθυντού παρουσιάζοντας το σχέδιο αποχιονισμού, έκανε εκτενή αναφορά στην τοποθέτηση μηχανημάτων αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής και στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, υπενθυμίζοντας τόσο τους επικαιροποιημένους θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας των πολιτών, όσο και την ανάγκη ετοιμότητας των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των Δήμων. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το σύνολο των συμμετεχόντων, αναφερόμενος καθένας σε ζητήματα της αρμοδιότητας του.

Κλείνοντας τις εργασίες του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, στάθηκε συγκεκριμένα στην ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν και οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρεια και Δήμοι σε αγαστή συνεργασία, ώστε να εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα του σχεδιασμού που συζητήθηκαν, όπως και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις πρώτες κυρίως ώρες από την εκδήλωση του φαινομένου, για την αποτελεσματικότερη ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν : Μαρία Καράλη, Ανδρέας Βερτζάγιας, Νικόλαος Παπαπανούσης, Χρήστος Κανάκης, Μιχάλης Οικονομάκης, Ιωάννης Λιάκος, Δήμος Γρηγορίου, Γιώργος Μαργώνης, Ιωάννης Φυτής, Βασιλείου Παναγιώτης, Γιάννης Κάντας, Ιωάννης Μαλανδράκης, Παναγιώτης Γρηγορίου, Αθανάσιος Μηλίτης, Χρήστος Γκολφίνος, Αθανάσιος Φουντουλάκης, Αναστάσιος Πανάρετος, Βασίλειος Παπανικολάου, Δημήτριος Ρουμελιώτης, Παναγιώτης Κολοβέντζος, Χρήστος Στάθης, κ. Μπλαχούρας, Σωτήριος Βατικιώτης, Κώστας Φυλακτός, Γρηγόρης Σταμούλης, Ιωαννης Λειβαδάρος, Αναστάσιος Χαχλάκης.

—————————————————————————————–

Η λίστα με θερμαινόμενους χώρους σε σημεία στη Δυτική Αττική είναι εδώ: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6280&Itemid=357