Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από μικτά κλιμάκια τροχαίας και Περιφέρειας Αττικής

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από μικτά κλιμάκια τροχαίας και Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούνται από σήμερα το πρωί 

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης οι σχετικοί έλεγχοι θα υλοποιούνται σε όλη την Αττική μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα μικτά κλιμάκια από το πρωί ελέγχουν σχολικά λεωφορεία, minibus, και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στο κατά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα για την προστασία παιδιών και συνοδών από τον κορωνοϊό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των παιδιών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα μικτά κλιμάκια προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τους ελέγχους που γίνονται.

Όπως υπογράμμισε «η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής», ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία με την Τροχαία στο πλαίσιο των μικτών ελέγχων έχει ξεκινήσει από το 2019 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

 Κατά την παρουσία του στους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Τα μικτά κλιμάκια της Τροχαίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, έχουν ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το πρωί ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία και τα οχήματα μεταφοράς των παιδιών μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε από το 2019 και τη συνεχίζουμε με μεγάλη αυστηρότητα και επιμέλεια και φέτος. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί ότι μαθητές και συνοδοί μετακινούνται με ασφάλεια. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο τον Σεπτέμβριο. Οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν οχήματα που μεταφέρουν μαθητές και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, να έχουν φθαρμένα ελαστικά, υπεράριθμα παιδιά ή να διαπιστώνεται από τους ταχογράφους υπέρβαση ορίων ταχύτητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλω να συγχαρώ, τόσο τους οδηγούς, όσο και τους μαθητές, γιατί σε όσους ελέγχους παραβρέθηκα, όλα λειτούργησαν καλά. Τα παιδιά φορούσαν τις μάσκες τους και οι οδηγοί είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η κατάσταση δε των οχημάτων ήταν πολύ καλή. Συνεχίζουμε».

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα μικτά κλιμάκια ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών Σπυρίδων Λιάσκο καθώς και από τον Χρήστο Παπαφιλίππου Αστυνομικό Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Ηλίας Δόλγυρας.