Η ανάπτυξη της πετοσφαίρισης στο μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΕΟΠΕ

Η ανάπτυξη της πετοσφαίρισης και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ήταν το αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΟΠΕ .

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), Γιώργο Καραμπέτσο και τον Γενικό Γραμματέα, Νεκτάριο Χαλβατζή. Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Πάρης Ευαγγελίου.

Τα δύο μέρη αποφάσισαν τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη υποδομών και την καθιέρωση αναπτυξιακών προγραμμάτων εκμάθησης των αγωνισμάτων βόλεϊ και beach volley στην ευρύτερη κοινωνία, και ιδιαίτερα στα παιδιά. Οι εν λόγω υποδομές και τα αθλητικά προγράμματα, μαζί με τους κατάλληλους αγωνιστικούς και βοηθητικούς χώρους θα επιτρέψουν την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη της Αττικής, μέσα από την ενίσχυση του αθλήματος και των σωματείων του.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την υποστήριξη διοργανώσεων της ΕΟΠΕ.

«Το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για τον μαζικό αθλητισμό, για το δικαίωμα των πολιτών να αθλούνται, δεν είναι συγκυριακό. Αποτελεί κύριο μέλημά μας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υπογραφή, σήμερα, του Μνημονίου Συνεργασίας της Περιφέρειας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ο στόχος μας, με αυτή τη συνεργασία, είναι διπλός. Αφενός, θέλουμε να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές για την ανάπτυξη όλων των μορφών πετοσφαίρισης, προς όφελος των πολιτών γενικά και των παιδιών ειδικότερα. Αφετέρου, με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στην αθλητική ανάπτυξη της Αττικής.

Η Αττική μετατρέπεται έτσι, σταδιακά, σε χώρο φιλικό στον ομαδικό αθλητισμό, συμβάλλοντας παράλληλα στη συλλογική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση», επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής.