Εγκρίθηκε και αξιολογήθηκε ως η πληρέστερη πρόταση η ΟΧΕ Δήμου Πειραιά

Εγκρίθηκε και αξιολογήθηκε ως η πληρέστερη πρόταση η ΟΧΕ Δήμου Πειραιά η οποία και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια στην ιστορία της πόλης του Πειραιά ύψους 80 εκατ. ευρώ που αξιοποιεί ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής. Σε συνδυασμό με τα έργα που έχουν ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής ύψους 31,6 εκατ. ευρώ, η πόλη μπορεί να αλλάξει όψη, να γυρίσει σελίδα, να αναβαθμίσει κατακόρυφα τις υποδομές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής επανεκκίνησης. Στην ίδια φιλοσοφία και κατεύθυνση κινείται και το μεγάλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με 105 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για έργα και παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους της Β΄Πειραιώς. Παράλληλα, για πρώτη φορά συντάσσεται ένα Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό και Αναπτυξιακό Σχέδιο με διαδημοτικά χαρακτηριστικά για την περιοχή της Β΄ Πειραιώς που αισιοδοξούμε ότι θα αντλήσει πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από πολυταμειακά προγράμματα, εθνικά και ευρωπαϊκά. Έτσι για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά υλοποιείται ένας ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ικανή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σηματοδοτώντας μια τομή με το παρελθόν όταν η περιοχή αυτή είχε συστηματικά τη χαμηλότερη χρηματοδότηση ανά κάτοικο στην Ελληνική Επικράτεια».

Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε ότι πρόκειται για την «επιβράβευση μιας σοβαρής, συλλογικής προσπάθειας όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, που εργάστηκαν με συνέπεια, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που αλλάζουν τα δεδομένα, όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά ευρύτερα για την Αττική». «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν συστηματικά συμβάλλοντας, όχι απλά σε άλλο ‘ένα έργο’ αλλά σε ένα νέο οικονομικό, επιχειρηματικό, επενδυτικό περιβάλλον, με τη χρήση σύγχρονων αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι οι ΟΧΕ», τόνισε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια προσέθεσε ότι «οι ΟΧΕ των Δήμων της Αττικής που εγκρίθηκαν, αποδεικνύουν με έμπρακτο τρόπο, δύο πράγματα. Πρώτον, τη σπουδαιότητα του αποτελεσματικού συντονισμού Περιφέρειας και Δήμων, στο πλαίσιο ισότιμης συνεργασίας. Και δεύτερον τη σημασία των δομικών αλλαγών με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων δουλειάς και κοινωνικής συνοχής, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής».