Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς και απαιτεί τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς και απαιτεί τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα , με δύο ψηφίσματά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/09, παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση, καταδικάζοντας τις κλήσεις σε απολογία του κινήματος που αγωνίζεται για το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό και το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του και την απόδοση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

Ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα του ΠΕ.ΣΥ:

  • Ψήφισμα – καταδίκη των κλήσεων σε απολογία αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς:
  • «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής -σε συνέχεια και των προηγούμενων σχετικών ψηφισμάτων- καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα του κινήματος που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με πιο πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση την κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

  • Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

  • Τέλος, επαναδιατυπώνει προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε με την υπ’ αριθμ. 370/2016 απόφασή του, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης σχετικών δανειακών πακέτων σε funds».

  • Ψήφισμα – καταδίκη για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό και το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγες μέρες, που οδήγησε στον θάνατό του.

Καταδικάζει το φαινόμενο πύκνωσης της αυτοδικίας και της υπεράσπισης ή ακόμα και της ανοχή της στη δημόσια σφαίρα, που οδηγεί στην κοινωνική νομιμοποίησή της.

Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και η κανονικοποίηση αυτού του φαινομένου μας βρίσκει αντίθετους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του και απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του και την απόδοση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση».