Στη Βαρκελώνη η Ρένα Δούρου στο Mobile World Congress (MWC) 2017

Στη Βαρκελώνη μεταβαίνει η Ρένα Δούρου στο Mobile World Congress (MWC) 2017, ενόψει της διεξαγωγής,μιας από τις κορυφαίες εκθέσεις – συνέδρια στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών, που πραγματοποιείται από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2017 στην ισπανική πόλη.

Η Περιφερειάρχης Αττικής συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη ψηφιακής πολιτικής Παναγιώτη Αθανασιάδη , ενώ η Περιφέρεια είναι υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής.

Η Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη και την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών. Και αυτό γιατί οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν το κρίσιμο εκείνο εργαλείο για το νέο υπόδειγμα δημόσιας διοίκησης που οικοδομούμε στην Περιφέρεια Αττικής. Και το τονίζω αυτό, γιατί οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και παράλληλα να βελτιώσουν σημαντικά τις παρεχόμενες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις υπηρεσίες. Να δημιουργήσουν έτσι το απαραίτητο οικοσύστημα για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας των νέων. Εκείνης δηλαδή της εξωστρεφούς, σύγχρονης επιχειρηματικότητας που δημιουργεί νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας, μέσα από συνέργειες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, λειτουργώντας καταλυτικά για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας».