Σγουρός προς Πατούλη : Σταμάτα να αποποιείσαι τις ευθύνες σου για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Σγουρός προς Πατούλη : Σταμάτα να αποποιείσαι τις ευθύνες σου για τον ΧΥΤΑ Φυλής , με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στον επίμαχο χώρο.

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη Σγουρού

Η φωτιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Φυλής και ανάγκασε την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να στείλει μήνυμα μέσω του αριθμού 112 για επικίνδυνους καπνούς, αναδεικνύει την απόλυτη προχειρότητα και την επιχειρησιακή ένδεια της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επιβεβαιώνει παράλληλα πόσο επικίνδυνη μπορεί να καταστεί μία διοίκηση όταν ο προγραμματικός της λόγος στηρίζεται σε αφορισμούς, γενικολογίες και υποσχέσεις προς όλους προκειμένου να γίνει αρεστή ή σε πομφόλυγες του τύπου «ανακηρύσσουμε το έτος 2020 σε έτος ανακύκλωσης» με το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να γράφει μηδέν εις το πηλίκο…

Παράλληλα η προσπάθεια του κ. Πατούλη να μεταθέσει τις προφανείς ευθύνες της διοίκησής του για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής γενικά στους προηγούμενους είναι τουλάχιστον αστεία, καθόσον εκτός του ό,τι είναι ήδη έναν χρόνο Περιφερειάρχης, προφανώς ξεχνά ότι έχει διατελέσει επί 12ετία Δήμαρχος Αμαρουσίου και μάλιστα σε περίοδο που οι Δήμοι είχαν την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και άρα φέρει ακέραια την ευθύνη διαμόρφωσης του «εγκλήματος της Φυλής».

Δείχνοντας λοιπόν με το δάχτυλο τους προηγούμενους το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτοπυροβολείται.

Επίσης ο κ. Πατούλης ξεχνά ότι από το 2012 και μετά οπότε περιήλθε η συναρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην αιρετή Περιφέρεια και μέχρι τις 31.8.2014  οπότε και διοικήσαμε τον ΕΔΣΝΑ, καταφέραμε αφενός να απαλλάξουμε τον μέχρι τότε διαδημοτικό φορέα από δυσθεώρητα χρέη και αφετέρου προχωρήσαμε στην εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού, με την έγκριση της τότε Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του οποίου θα ελαχιστοποιούνταν η επιβάρυνση της Φυλής, που δυστυχώς ακύρωσε η προηγούμενη Περιφερειάρχης για ιδεοληψίες.

Η Παράταξή μας καλεί τον κ. Πατούλη σε ανοικτό διάλογο για τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, διάλογο τον οποίο αποφεύγει συστηματικά εδώ και έναν χρόνο, ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

 

Υ.Γ. Για τα έργα και τις ημέρες της κας Δούρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το ΧΥΤΑ  Φυλής, θα ασχοληθούμε προσεχώς!!!