Ερώτηση για το Σικιαρίδειο από την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Θανοπούλου

Ερώτηση για το Σικιαρίδειο απευθύνει η Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Θανοπούλου , σχετικά με την λειτουργία του ιδρύματος , την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια και εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του , μετά και την επίσχεση των εργαζομένων , εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένουν απλήρωτοι ,ενώ οι γονείς αναγκάστηκαν να επιβαρυνθούν το κόστος της μεταφοράς των παιδιών.

Στο κείμενο που μας απεστάλη , η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής αναφέρει:

“Σας στέλνω ερώτηση που κατέθεσα και την απάντηση που πήρα για το Σικιαρίδειο, όπου όντας απλήρωτοι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι γονείς αναγκάστηκαν να επιβαρυνθούν το κόστος της μεταφοράς των παιδιών. Η πολιτική ηγεσία του Υπ Εργασίας συνεχίζει να κοφεύει και η Διοίκηση της Περιφέρειας να απαντά ότι έλυσε το πρόβλημα εντάσσοντας το Σικιαρίδειο, όπως και άλλα προνοιακά στα ΚΗΦΑΜΕΑ , με ευρωπαϊκά κονδύλια!!!!!
Αναφέρει δε η διοίκηση προτάσεις που καταθέτει, όταν αυτές οι ίδιες προτάσεις επί θητείας μου εδώ και δύο χρόνια είχαν κατατεθεί, με καταγγελίες εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, ολιγωρίας στις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και διαρκούς υποχρηματοδότησης.
Η υλοποίηση δε του προγράμματος ιδίων πόρων με το ποσό των 2 εκ. προς φορείς παιδικής προστασίας είναι σε εξέλιξη, με τη χρηματοδότηση να έχει γίνει με πρόταση του γραφείου αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πολιτικής, όταν η θέση αυτή υπήρχε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής- δεν αναφέρεται ούτε το όνομα στην απάντηση ούτε η θέση!!- και μένει βεβαίως να δούμε τον επανασχεδιασμό και την υλοποίηση του.

Κουβέντα όμως για την ταμπακέρα. Σχεδιασμός πολιτικός, αποιδρυματοποίηση, κρατικές δομές, νομοθετικό πλαίσο, χρηματοδότηση, άδειες λειτουργίας, προσωπικό.
Θα επανέλθουμε εκτενέστερα.”

Ακολουθούν , η ερώτηση και η απάντηση που έλαβε η κ. Θανοπούλου από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ