Σύσκεψη για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τις εξελίξεις στην Χαλυβουργική και την περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛ.ΠΕ.

Σύσκεψη για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τις εξελίξεις στην Χαλυβουργική και την περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛ.ΠΕ.

 

Την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, μετά από την από κοινού πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με θέμα :

«Ναυπηγεία Ελευσίνας – Εξελίξεις στην Χαλυβουργική – Περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛ.ΠΕ.»

O Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Βασιλείου Γιάννης, μίλησε για την ανάγκη κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της περιοχής, προκειμένου να μειωθεί δραστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, που είναι η ανεργία.

Σε αυτή την κατεύθυνση εκτίμησε πως η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο Θριάσιο Πεδίο περνά από την ανάκαμψη των βιομηχανιών χάλυβα και ναυπηγείων, ενώ υποστήριξε την παραμονή των ΕΛ.ΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο. Επίσης αναφέρθηκε στην αλλαγή προτύπου ανάπτυξης της περιοχής, σε σχέση με αυτό που είχε κατά το παρελθόν κυριαρχήσει, ώστε η έτσι και αλλιώς κυοφορούμενη ανάπτυξη, να περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη μίλησαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, κ. Λίγγος Ευάγγελος, καθώς και οι πρόεδροι των τριών σωματείων εργαζομένων, ο κ. Κυριαζόπουλος Αριστοτέλης, από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο κ. Οφθαλμίδης Παναγιώτης, από τα ΕΛ.ΠΕ. και ο κ. Γάκης Γεώργιος, από την Χαλυβουργική, αναπτύσσοντας τις θέσεις των σωματείων τους, όπως επίσης και πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Κοινή πάντως συνισταμένη ήταν η ανάγκη για κοινή δράση, με σκοπό την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας. Θετική εξέλιξη χαρακτηρίστηκε, όταν προς το τέλος της σύσκεψης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η ημερομηνία συνάντησης, την οποία είχε ζητήσει το σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

—————————————————————————————–

Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν: η βουλεύτρια Αττικής της Ν.Δ., κ. Μαρτίνου Γ., ο βουλευτής Αττικής της Ν.Δ., κ. Μπούρας Αθ., ο βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ, κ. Γκίοκας Ι., το στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Μαρινόπουλος Β., από το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, οι κ.κ. Πανταζής Κ. & Αναστασάκης Μ., η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, κ. Παραδείση Κ., ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, κ. Πολυχρόνης Ι., ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας & Ερυθρών, κ. Θεοδώρου Χ., ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Μανδρας – Ειδυλλίας & Ερυθρών, κ. Πλούμπης Κ., ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος, κ. Γιούργης Α., ο Γ.Γ. σωματείου εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος, κ. Λιαδάκης Χ., ο Γ.Γ. σωματείου εργαζομένων ΕΛ.ΠΕ., κ. Παπαγιαννόπουλος Κ., ο Γ.Γ. σωματείου εργαζομένων Χαλυβουργικής, κ. Τσέκας Δ., τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι κκ. Κωνσταντώνης Π., Τσούκης Θ., Παπανικολάου Ν., Μπέρσης Αθ., Χαρίτος Δ., Αλεξάκης Ν., Κόλλιας Δ., Καράπουρνος Κ., Κούφης Ι., Δουλόπουλος Α., Κατσάρειος Μ., τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ., οι κκ. Τομασίδης Ι., Πέππας Ι. Χρηστίδης Στ., τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στην Χαλυβουργική, οι κκ. Γκρεκ Μ., Κώνστας Μ. Τσίντζηρος Γ., ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων Τιταν, κ. Κώνστας Γ., ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου, κ. Μαρουδιάς Δ. και ο Γραμματέας της τομεακής οργάνωσης Θριασίου του ΚΚΕ, κ. Μπαγιαρτάκης Γ.